Γεννηματά και Παπανδρέου «παραδίδουν» τον Βενιζέλο στον Τσίπρα

682759-1692464.jpg

28-03-2016 11:37

Στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά εκτός πολλών άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί με εξαιρετική σφοδρότητα στον, πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο. Θα τον κατηγορήσει για εξυπηρέτηση συμφερόντων, μαύρο χρήμα και διαφθορά.

Το βασικό όπλο για την μετωπική αυτή σύγκρουση του το έχει παραδώσει με κάθε επισημότητα μια ιδιότυπη κοινοπραξία: Η σημερινή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Εκτελεστικό όργανο ο πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης και ενορχηστρωτής ο Κώστας Λαλιώτης.

Στην πολιτική πραγματικότητα τίποτε δεν γίνεται τυχαία.

Και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με σενάρια επιστημονικής φαντασίας ούτε με μεταφυσικές αναζητήσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχουν περιέλθει στο newsbomb.gr στο ΠΑΣΟΚ κρίνουν ότι έφτασε η ώρα για το τελικό ξεκαθάρισμα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Βενιζέλος, από τη στιγμή που -εδώ και ένα χρόνο- κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτοαναγορευθεί με τη βοήθεια όλων των συστημικών μέσων σε μια «φωνή λογικής, τη μόνη που μπορεί να αντιμετωπίσει κοινοβουλευτικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα».

Και με αυτό το ρόλο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφενός δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε μια ακόμη μεγαλύτερη σύγκλιση με τη ΝΔ στη λογική του μετώπου σωτηρίας. Άλλωστε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει αποκαλύψει σε συνομιλητές του ότι ο κ. Βενιζέλος δεν δέχθηκε την πρόταση για ίδρυση ενός κοινού, νέου ευρωπαϊκού κόμματος, όχι γιατί διαφωνούσε επί της ουσίας αλλά απλώς γιατί θεωρούσε ότι δεν ήταν ώριμες οι συνθήκες εκείνη την εποχή, πριν από δύο χρόνια.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος έχει διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν προτίθεται ποτέ και για κανένα λόγο να αποσύρει το βέτο του όχι μόνον για ενδεχόμενη επιστροφή του κ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ αλλά ακόμη και για οποιουδήποτε είδους συνεργασία μαζί του είτε ως μεμονωμένο πρόσωπο είτε ως επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...