Ποιοι κλειδώνουν σύνταξη από τα 58 και με το νέο νόμο

682661-sintaxi.jpg

28-03-2016 7:03

Στην προσαρμοστικότητα των Ελλήνων «επενδύει» η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα στο διευρυμένο πλέον πεδίο της κρίσης. Οταν καταφέρνει να επιβιώσει μέσα σε ένα περιβάλλον αυξήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες με παράλληλες μειώσεις στις αποδοχές του μπορεί να… τα καταφέρει σε «οποιοεσδήποτε» συνθήκες!

Στο συνταξιοδοτικό με την «εξαφάνιση» του μηνιάτικου και άλλα παρόμοια σχέδια, φαίνεται μια αχτίδα φωτός…

Σύνταξη από τα 58 προλαβαίνουν να πάρουν όσοι ασφαλίστηκαν στο ΙΚΑ πριν από το 1993, αποφεύγοντας την αύξηση των ορίων ηλικίας και κυρίως τις μεγάλες μειώσεις που προκαλεί το νέο ασφαλιστικό για όσους κάνουν αίτηση μετά την ψήφιση του νόμου.

Με τις νέες διατάξεις που ισχύουν ως προς τους όρους συνταξιοδότησης από τις 19 Αυγούστου του 2015 και μετά, όσοι ασφαλίστηκαν πριν το 1993 διατηρούν τα κατοχυρωμένα ως το 2012 ασφαλιστικά τους δικαιώματα, που τους επιτρέπουν να αποχωρήσουν με τα παλαιά όρια ηλικίας, αρκεί να τα είχαν συμπληρώσει μέχρι τις 18 Αυγούστου του 2015.

Η κατοχύρωση, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ευνοεί μάλιστα και όσους συμπληρώνουν την ηλικία εξόδου μετά τις 19/8/2015 καθώς δεν θα επιβαρυνθούν με μεγάλη αύξηση του ορίου ηλικίας, αλλά με μικρότερη.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...