Νέο φρικιαστικό βίντεο του ISIS: Οι Βρυξέλλες ήταν μόνο μια γεύση από όσα θα ακολουθήσουν

682483-tzixantisths.jpg

27-03-2016 10:20

Με νέο αιματοκύλισμα απειλούν την Ευρώπη τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μέσω ενός ανατριχιαστικού βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Ταυτόχρονα στο νέο βίντεο αναλαμβάνονται και οι ευθύνες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Πρωταγωνιστής του βίντεο είναι ένας Βέλγος τζιχαντιστής ονόματι Hicham Chaib ο οποίος φαίνεται πως έχει υψηλό βαθμός στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο ξένος Τύπος αναφέρει πως ο Βέλγος τζιχαντιστής είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του ISIS και επικεφαλής της «θρησκευτικής αστυνομικής δύναμης» των τρομοκρατών, ενώ έχει πάρει μέρος σε αποκεφαλισμούς και φριχτά βασανιστήρια στη Συρία τα τελευταία χρόνια.

Στο φρικιαστικό βίντεο ο Hicham Chaib ακούγεται να λέει πως τα χτυπήματα στις Βρυξέλλες ήταν μόνο μια γεύση από όσα θα ακολουθήσουν, ενώ στη συνέχεια εκτελεί έναν όμηρο που είναι στα γόνατα λέγοντας «η μάχη θα συνεχιστεί στην καρδιά της χώρας σας».

Στη συνέχεια του νέου βίντεο μιλάει στα ολλανδικά και αναφέρει: «Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τους ανθρώπους του Βελγίου, προς τη βελγική κυβέρνηση, προς την Ευρώπη, τον υπόλοιπο κόσμο και τη συμμαχία που μάχεται κατά του Ισλαμικού κράτους. Οσο βομβαρδίζετε τους μουσουλμάνους με τα F-16, θα σας σκοτώνουμε».

Συνεχίζει και λέει πως κανείς δεν έβαλε μυαλό από όσα έγιναν στο Παρίσι και πώς οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες είναι αυτά που σπείρατε με τα ίδια σας τα χέρια.

Ο Chaib εντάχθηκε στο ISIS τον Μάρτιο του 2013 ωστόσο ο χαρακτήρας του και οι πρακτικές του τον έκαναν πολύ γρήγορα να ανελιχθεί μέσα στην τρομοκρατική οργάνωση. Η βάση του είναι η Ράκα και έχει συμμετάσχει σε πολλά βίντεο αρρωστημένης προπαγάνδας και αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους τζιχαντιστές.

 Σύλληψη Αλγερινού που πλαστογράφησε έγγραφα για τους τζιχαντιστές των Βρυξελλών

Νωρίτερα, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε έναν Αλγερινό υπήκοο σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι παρήγαγε πλαστά έγγραφα που χρησιμοποίησαν τζιχαντιστές οι οποίοι συνδέονται με τις πρόσφατες πολυαίμακτες επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι, όπως μετέδωσαν χθες ιταλικά ΜΜΕ.

Ο Τζαμάλ Εντίν Ουάλι, 40 ετών, συνελήφθη από μέλη μιας ειδικής μονάδας της αστυνομίας, της DIGOS, στο Μπελίτσι, κοντά στο Σαλέρνο της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG 24 και άλλα ιταλικά ΜΜΕ.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Γενικών Ερευνών και Ειδικών Επιχειρήσεων (Divisione Investigazioni Generali e Operazioni Speciali, DIGOS) για σχόλια σχετικά με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σε βάρος του Ουάλι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές αρχές διότι παρήγαγε και προμήθευσε πλαστά έγγραφα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για παράνομη μετανάστευση.

Το όνομά του βρέθηκε σε έγγραφα που κατασχέθηκαν σε έφοδο που έγινε σε ένα διαμέρισμα κοντά στις Βρυξέλλες τον περασμένο Οκτώβριο, ανάμεσα στα οποία ήταν χαρτιά και φωτογραφίες κάποιων από τους τζιχαντιστές που διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου και στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, όπως και τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν, κατά τα ιταλικά ΜΜΕ.

Κατά τα δημοσιεύματα η ιταλική αστυνομία έχει ενημερώσει ήδη τις βελγικές αρχές για τη σύλληψη και ο Αλγερινός υπήκοος αναμένεται πως πρόκειται να εκδοθεί στο Βέλγιο μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...