Ένοπλοι εισέβαλαν σε στρατιωτική βάση της ΕΕ στο Μάλι


21-03-2016 22:10

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε ότι υπήρξε επίθεση ενόπλων εναντίον της εγκατάστασης αυτής

Άγνωστοι οπλοφόροι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον ενός ξενοδοχείου στο Μπαμακό, την πρωτεύουσα του Μάλι, που έχει μετατραπεί σε βάση της αποστολής στρατιωτικών εκπαιδευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο κράτος αυτό της δυτικής Αφρικής, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας, αυτόπτες μάρτυρες αλλά και δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Οι επιτιθέμενοι προσπάθησαν να περάσουν διά της βίας την είσοδο και οι φρουροί σε αυτή άνοιξαν πυρ. Ένας από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε. Τα πυρά συνεχίζονταν για πολλά λεπτά», είπε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες κοντά στο ξενοδοχείο-βάση της αποστολής της ΕΕ.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε ότι υπήρξε επίθεση ενόπλων εναντίον της εγκατάστασης αυτής.

Νεκρός ο ένας δράστης της επίθεσης

Ένας ένοπλος σκοτώθηκε και δύο ύποπτοι συνελήφθησαν μετά την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο Μπαμακό του Μαλί, στην έδρα της αποστολής στρατιωτικών εκπαιδευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας της αφρικανικής χώρας.

«Ο ένας από τους δράστες σκοτώθηκε. Εξετάζουμε το σακίδιο που μετέφερε, που ενδέχεται να περιέχει εκρηκτικά», είπε ο συνταγματάρχης Σαλίφ Τραορέ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση του Μαλί. «Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν και ανακρίνονται», πρόσθεσε.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr