Αποσπάσεις ειδικευμένων γιατρών και όχι προσλήψεις, η τακτική του υπ.Υγείας για τα κενά στο ΕΣΥ

341710-82942665b7181ff6dc1f7dd2696be769_l.jpg

26-03-2016 10:50

Με αποσπάσεις ειδικευμένων γιατρών τελικά και όχι με τις εξαγγελθείσες προσλήψεις καλύπτει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τα κενά στο ΕΣΥ, όπως όλα δείχνουν.

Ήδη με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 23 Μαρτίου, οι ειδικευμένοι γιατροί των νοσοκομείων θα μπορούν να αποσπώνται για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, για χρονικό διάστημα έως έξι μήνες συνολικά ανά θητεία, σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, περιφερειακά ιατρεία, πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία και αποκεντρωμένες μονάδες Υγείας.

Η απόσπαση θα μπορεί να γίνεται και σε υγειονομική μονάδα διαφορετικής ΥΠΕ και μπορεί να παρατείνεται για ακόμη έναν χρόνο, εφόσον ο ενδιαφερόμενος συναινεί, ύστερα από κοινή απόφαση των διοικητών των ΥΠΕ και εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου που ο γιατρός κατέχει οργανική θέση αλλά και εκείνου στο οποίο αποσπάται.

Από τις παραπάνω διατάξεις εξαιρούνται οι μητέρες γιατροί με παιδιά κάτω των έξι ετών, οι οποίες μπορούν να αποσπώνται μόνο κατόπιν δικής τους αίτησης.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, γίνονταν αποσπάσεις μόνο από τη 2η ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου) με αποτέλεσμα να φθίνει διαρκώς το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων που ανήκουν στην δύναμη της εν λόγω ΥΠΕ, όπως Γενικό Κρατικό Νικαίας, Τζανειο, Αττικό.ΠΗΓΗ : Onmed.gr