Κυβέρνηση φοβικών και φοβισμένων αντιμέτωπη με την λαϊκή οργή

682217-tsipras-kammenos2.jpg

26-03-2016 7:37

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μία κυβέρνηση που μοιάζει να γαντζώνεται με νύχια και δόντια πάνω στο άρμα της εξουσίας. Με οποιοδήποτε κόστος, και οποιοδήποτε μέσο, ακόμη και όταν πρόκειται για ένα αριστερό κόμμα που ενστερνίζεται, σε βαθμό ιδεολογικής και πολιτικής μετάλλαξης, τα πλέον ακραία δόγματα του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού και ασπάζεται τις επιταγές των «οικονομικών δολοφόνων» του Μνημονίου.

Το βλέπουν όλοι πια, δεν είναι κάτι κρυφό: το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου βρίσκεται αντιμέτωπο με την περιχαράκωση και τον αυτοεγκλωβισμό του. Φοβάται την κοινωνική κατακραυγή για αυτά που κουβαλά επάνω του το «Μνημόνιο 3» και την ίδια στιγμή εφευρίσκει φανταστικούς εχθρούς και κακόβουλους επιτήδειους που δρουν στο εσωτερικό της χώρας και επιθυμούν διακαώς την καταστροφή της.

Αντί να βγουν μπροστά και να πουν στον κόσμο την αλήθεια καθαρά και ξάστερα, οι συμμετέχοντες υπό το κυβερνητικό σχήμα, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και οι ίδιοι «το μονοπώλιο της νομιμοποιημένης φυσικής βίας», να γίνουν ένα με εκείνο που σχεδόν ενάμιση χρόνο πριν λοιδορούσαν και επέκριναν ως κάτι ξένο προς αυτούς: την καταστολή.

Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι οι κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται πλέον σε καθημερινή βάση περιμετρικά και εντός της Ηρώδου του Αττικού. Και, σίγουρα, με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να εξηγηθεί και η αστυνομική βία που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση απέναντι σε ιδεολογικά όμορους –μέχρι πρότινος τουλάχιστον – πολιτικούς σχηματισμούς, όπως η Λαϊκή Ενότητα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Τετάρτη (23/03/2016) στο θέατρο Αλέκα, στου Ζωγράφου, όπου θα συμμετείχε και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Αντί να βρουν τρόπους να γεφυρώσουν επικίνδυνα χάσματα μεταξύ των πολιτών, εμβαθύνουν ολοένα και περισσότερο στη διαίρεση του λαού, φτιάχνοντας δράκους από ανεμόμυλους, όπως ακριβώς έκανε και ο Δον Κιχώτης του Μιγκέλ Θερβάντες.

Μόνο που ο πραγματικός δράκος, με τα γαμψά νύχια και τα κοφτερά δόντια, κρύβεται μέσα τους. Και τον εμφανίζουν μόνον όταν αρχίζουν να νιώθουν ότι απειλούνται και δεν έχουν επιχειρήματα απέναντι σε έναν κόσμο που καθημερινά δεινοπαθεί από όλα όσα του έχουν επιβάλει.

Όμως το ίδιο αυτό τέρας είναι φοβισμένο. Φοβάται τη λαϊκή οργή που ολοένα φουντώνει και περισσότερο. Πηγαίνουν σε πολιτικές εκδηλώσεις, τους βρίζουν, συμμετέχουν σε εορταστικές επετείους, τους γιουχάρουν. Φοβούνται και όσο περισσότερο νιώθουν το συναίσθημα αυτό, τόσο πιο φοβικά αντιμετωπίζουν τους γύρω.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...