Εμπόλεμη ζώνη οι Βρυξέλλες: Πυροβολισμοί, εκρήξεις και συλλήψεις υπόπτων

682140-terrorist-brussels.jpg

25-03-2016 17:10

Πόλη φάντασμα θυμίζει η πρωτεύουσα της Ευρώπης, με τους πολίτες να προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ των τρομοκρατικών επιθέσεων σε μετρό και αεροδρόμιο το πρωί της Τρίτης.

Εκατοντάδες αστυνομικοί και δυνάμεις του στρατού έχουν κατακλύσει όλα τα κεντρικά σημεία ελέγχοντας υπόπτους και αντικείμενα που μπορεί να παραπέμπουν σε τρομοκρατία.

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στην περιοχή Σκάρμπεκ για εντοπισμό υπόπτων που σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιδρομής στην περιοχή ακούστηκαν τρεις εκρήξεις και πυροβολισμοί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός ατόμου.

Η επιχείρηση διεξήχθη κοντά στην πλατεία Meiser στην οποία συμμετείχαν ειδικές μονάδες ασφαλείας του RTBF. Την ώρα μάλιστα της επιχείρησης ένα τραμ που διερχόταν από το σημείο εκκενώθηκε από επιβάτες.

«Δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει στην περιοχή», είπε προειδοποιώντας τους δημοσιογράφους που έσπευσαν στο σημείο ένας αστυνομικός, καλώντας τους να απομακρυνθούν.

Ο Bernard Clerfayt, δήμαρχος του Schaerbeek δήλωσε σχετικά ότι ένα άτομο που συνδέεται με τις επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης του, σύμφωνα με αναφορά του Independent, χωρίς ωστόσο η πληροφορία να επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Η επιχείρηση στο Σκάρμπεκ ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 16:30, ώρα Ελλάδος.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...