Ο Λιάγκας και οι κουκουλοφόροι του διαδικτύου

424011-giorgos_liagkas_25012016.jpg

25-03-2016 8:10

Ο Γιώργος Λιάγκας δεν είναι από τους ανθρώπους που μασάνε τα λόγια τους. Έχει δείξει και στο παρελθόν πως όταν έχει κάτι να πει θα το πει ο κόσμος να χαλάσει. Τόσο στο Πρωινό, όσο και στα κείμενά του.

Αυτή τη φορά στη στήλη του στο ένθετο Secret στα Παραπολιτικά τα «χώνει» στους «κουκουλοφόρους», όπως τους χαρακτηρίζει, του διαδικτύου.

«ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η κρίση έχει αναδείξει σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης υπόστασης. Άγρια ένστικτα, ανθρωποφοβικά, κατακλύζουν την καθημερινότητα μας. Και όλα αυτά -ή τα περισσότερα- κρύβονται πίσω από την ανωνυμία της μάζας και των social media.

Όταν πρωτοβγήκαν το Facebook, το Twitter– και το Instagram όλοι μίλησαν για το απόγειο της Δημοκρατίας. Όλοι θα έλεγαν τη γνώμη τους, θα γινόταν ένας δημόσιος διάλογος για όλα τα θέματα και θα έβλεπες την τάση της κοινής γνώμης στα σημαντικά, αλλά και τα ασήμαντα. Και σε μεγάλο βαθμό αυτό γίνεται. Δυστυχώς, όμως, εν πολλοίς και αυτά τα Μέσα χειραγωγήθηκαν και ελέγχονται από οργανωμένους ανώνυμους, που, κρυπτόμενοι πίσω από ωραία και ευφάνταστα ψευδώνυμα, κράζουν οποιονδήποτε δεν εξυπηρετεί τα πολιτικά, οικονομικά, αθλητικά, τηλεοπτικά και κοινωνικά συμφέροντα τους.

Ζούμε σε δύο παράλληλα σύμπαντα. Το ένα, το πραγματικό, και το άλλο, το παράλληλο, το διαδικτυακό, που διαστρεβλώνει, απομυθοποιεί και δημιουργεί τη δική του αλήθεια. Αυτή που συμφέρει τα δικά του αφεντικά.

Γνωρίζετε ότι δημιουργούνται σελίδες στο Facebook που μπορούν να βρίσουν κάποιον επώνυμο και μετά, όταν για πλάκα ή στα σοβαρά «αυγατίσουν», πωλούνται αντί αδράς αμοιβής σε εταιρείες ως στοιχεία προσωπικών δεδομένων;

Είναι ωραίο να λέμε τη γνώμη μας και να μαχόμαστε για αυτήν. Ακόμα και έντονα. Είναι ωραίο πράγμα ο δημόσιος διάλογος. Και ο καυγάς ακόμα-ακόμα. Αρκεί να γίνεται με όρους και κανόνες ευπρέπειας, ευγένειας και ισονομίας. Αρκεί να γίνεται με όνομα και επώνυμο.

Η χώρα αυτή, αλλά και η παγκόσμια κοινότητα έχουν υποστεί πολλά από ανθρώπους που πίσω από λευκές ή μαύρες μάσκες έστηναν κάποιους στον τοίχο, σε κρεμάλες ή τους έριχναν και στην πυρά. Είναι κρίμα ένα ελεύθερο Μέσο, όπως το Δια-δίκτυο, να αποκτήσει τους δικούς του κουκουλοφόρους. Όλοι, Πολιτεία και πολίτες, ας αναλάβουμε επιτέλους τις ευθύνες μας».ΠΗΓΗ : Gossip-tv.gr


loading...