25η Μαρτίου 2016: Αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις…

681966-646338.jpg

25-03-2016 8:12

Σήμερα, 25 Μαρτίου του 2016, όπως συνηθίζεται σε όλες τις εθνικές επετείους είναι ημέρα μεγάλων λόγων και βαρύγδουπων πολιτικών υποσχέσεων. Θα ειπωθούν πολλά, από αρκετούς.

Περί εθνικής ανατάσεως και Αναστάσεως, περί εθνικής προσπάθειας και υπερηφάνιας, ενώ εξέχουσα θέση στους πολιτικούς, «δεκάρικους» λόγους θα έχει βεβαίως ο «κυρίαρχος λαός».

Για άλλη μια φορά η «ελπίδα» θα πουληθεί στις ζωντανές τηλεοπτικές συνδέσεις και στα δελτία των οκτώ από τους χαρτογιακάδες της εξουσίας.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από τα ευχολόγια των επαγγελματιών της πολιτικής.

Όπως εκτιμούν οι περισσότεροι οικονομολόγοι και πολιτικοί αναλυτές η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη.

Με τη βοήθεια της τρόικας εσωτερικού και των ντόπιων εθελόδουλων πολιτικών η Ελλάς επωλήθη για άλλη μια φορά…

«Αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις», κι όπως έλεγε κι ο ποιητής: «μη ανωφέλετα θρηνήσεις».

Και προπάντων «να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου• μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς».

Κανείς πλέον δεν μπορεί να μιλήσει για εξαπάτηση…

Ο ελληνικός λαός είναι απόλυτα υπεύθυνος των επιλογών του και της πρωτοφανούς παθητικότητας που επέδειξε σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και της ύφεσης.

Ανεξάρτητα από τους δεκάρικους λόγους των πολιτικών σαλτιμπάγκων που διαχειρίζονται τυπικά τη διακυβέρνηση της χώρας, το ελληνικό κράτος βρίσκεται υπό καθεστώς δημοσιονομικής χρεοκοπίας εδώ και χρόνια.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ίσως η πρώτη φορά που εντός του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος διαλύεται συθέμελα ένα Έθνος – Κράτος.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η διόγκωση του δημόσιου χρέους και η επιβολή των αποικιοκρατικών μνημονίων διέλυσαν στην Ελλάδα την έννοια του κράτους.

Κατά τη διάρκεια της μνημονιακής ύφεσης, από το 2010 και μετά, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι έχει καταργηθεί οποιαδήποτε έννοια κράτους στην Ελλάδα. Το Σύνταγμα της χώρας έγινε κουρελόχαρτο και για έξι συναπτά έτη είμαστε Έθνος χωρίς κράτος.

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι από τον 19ο αιώνα αποτελεί μόνιμη προσπάθεια των διεθνών δανειστών αφενός να εξαναγκάσουν ένα κράτος υπό χρεοκοπία να απεμπολήσει οικειοθελώς την ασυλία που του παρέχει η εθνική του κυριαρχία και, αφετέρου, να μετατρέψουν τη διαφορά τους σε διακρατική υπόθεση, δηλαδή να πάψει να είναι μια σχέση ιδιώτη – κράτους και να γίνει σχέση διακανονισμού ανάμεσα σε κυρίαρχα κράτη.

Στην περίπτωση της Ελλάδας οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν συνάντησαν καμία απολύτως αντίσταση από το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Το αντίθετο θα λέγαμε… Το εν Ελλάδι πολιτικό προσωπικό υπηρέτησε με θέρμη τις απαιτήσεις και τις εντολές των ξένων funds με αποτέλεσμα σε έξι χρόνια να χαθεί το πλεονέκτημα της εθνικής αυτοδιάθεσης.

Η χώρα δεν μπορεί πλέον να αποφασίζει με βάση το εθνικό της συμφέρον, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει απώλεια εθνικής κυριαρχίας είτε κάποιοι το παραδέχονται είτε όχι.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...