Νέο Μυστήριο: Εκλάπη το κρανίο του Σαίξπηρ από τον τάφο του;

681841-se.jpg

24-03-2016 17:28

Σημάδια σύλησης στο τάφο του κορυφαίου δραματουργού οδηγεί τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι το κρανίο του έχει αφαιρεθεί

«Καταραμένος να ΄ναι όποιος μετακινεί τα κόκαλά μου», αναγράφεται στον τάφο του Σαίξπηρ, κάτι το οποίο όπως φαίνεται δεν φόβισε αρκετά αυτούς που επιχείρησαν να μετακινήσουν τα οστά του.

Μια υπόγεια έρευνα μέσω ψηφιακής σάρωσης, έδειξε «μια περίεργη διαταραχή στην άκρη της κεφαλής του τάφου». Η διαπίστωση αυτή ενισχύει την ιστορία πως το κρανίο είχε κλαπεί από κυνηγούς τροπαίων το 1794. Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ πέθανε στις 3 Μαΐου 1616.

Ο αρχαιολόγος και επικεφαλής της έρευνας Κέβιν Κολς υποστηρίζει ότι τα ευρήματα δεν ήταν εκείνα που οι επιστήμονες περίμεναν. «Διαπιστώσαμε κάτι πολύ περίεργο στο σημείο όπου θα έπρεπε να βρισκόταν το κρανίο. Τα στοιχεία έδειξαν ότι κάτι παράξενο συνέβαινε. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η ταφή είχε διαταραχθεί, κάποιοι είχαν βγάλει έξω τα οστά και μετά τα είχαν τοποθετήσει εκ νέου μέσα στον τάφο» αναφέρει.

Τα πορίσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε ντοκιμαντέρ του Channel 4, το Σάββατο (26/03) με αφορμή την 400η επέτειο από τον θάνατο του σημαντικότερου δραματουργού παγκοσμίως.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...