Γεννηματά: Η Ευρώπη θα υπερασπιστεί τα ανοικτά σύνορα

681720-2415005.jpg

24-03-2016 12:38

Το δικό της μήνυμα στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες έστειλε σήμερα, Πέμπτη (24/03/2016) από τη Λευκωσία η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη θα υπερασπιστεί τον τρόπο ζωής της, τα ανοιχτά σύνορα μεταξύ των χωρών της, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τον Πολιτισμό της».

«Εδώ δεν συγκρούονται δύο θρησκείες – και δεν πρέπει να γίνει κανένα τέτοιο λάθος – αλλά δύο κοσμοθεωρίες. Από τη μια μεριά το μίσος, η βία, το σκοτάδι και από την άλλη μεριά το φως, η ειρήνη, η συνεργασία. Και είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε αυτή τη μάχη», δήλωσε η Φ. Γεννηματά, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Αναφερόμενη, εξάλλου, στο Κυπριακό, σημείωσε πως «η Τουρκία σε καμιά περίπτωση δεν έχει το δικαίωμα μέσω του προσφυγικού να φέρνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παράλογες απαιτήσεις».

«Η Ευρώπη πρέπει να κλείσει τις τελευταίες της πληγές. Είναι τελείως αδιανόητο για μια χώρα κράτος μέλος της ΕΕ να υπάρχει στρατιωτική κατοχή. Θα πρέπει να επηρεάσει η Ευρώπη για να υπάρξει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση που βάση της αποτελούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μια λύση που να μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κυπριακό λαό, με πλήρη αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και βεβαίως κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr