Μειωμένες οι προσφυγικές ροές στο λιμάνι του Πειραιά

681659-prosfiges.jpg

24-03-2016 10:02

Διψήφιο νούμερο προσφύγων και μεταναστών αποβίβασε σήμερα (24/03) στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Blue star 1”.

Οι μεταναστευτικές ροές προς τον Πειραιά παρουσιάζουν μείωση όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι σήμερα Πέμπτη, έφτασαν στο λιμάνι μόλις 78 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Το μεσημέρι αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» από τα Δωδεκάνησα μεταφέροντας μόνο 2 πρόσφυγες από Ρόδο.

Σύμφωνα με τη χθεσινή καταμέτρηση, στο λιμάνι του Πειραιά φιλοξενούνται περίπου 4.500 άτομα, ενώ πολλοί από αυτούς μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες και με το γεγονός ότι τα σύνορα πλέον πολύ δύσκολα θα ανοίξουν, έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν ξανά στις χώρες καταγωγής τους.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, εθελοντές δικηγόροι πιθανόν από το Σάββατο (26/03), με τη βοήθεια μεταφραστών θα μπορούν να δίνουν πληροφορίες προς τους μετανάστες και πρόσφυγες για το πως μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους και τι έγγραφα απαιτούνται.

Επίσης θα δίνεται πληροφόρηση για τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας και ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος εγκλωβισμού τους αν μεταφερθούν εκεί. 

Στη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών συμμετέχει από χθες ο στρατός με 5.000 μερίδες φαγητού καθημερινά στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ από τη Δευτέρα θα συμμετέχει και η εκκλησία. Ο Ερυθρός Σταυρός, επίσης, τη μία μέρα θα διανέμει ξηρά τροφή και την άλλη προϊόντα ατομικής υγιεινής.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...