Σκληρή κριτική ΙΣΑ σε Αν. Ξανθό: Πόντιος Πιλάτος της δημόσιας υγείας

340504-75a152bd12669b36893e31178edeaa91_l.jpg

22-02-2016 16:36

Τα βέλη του για ακόμη μία φορά, εξαπέλυσε προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλώντας τον να αναλάβει την ευθύνη για τις λανθασμένες επιλογές του και να υποβάλλει την παραίτησή του.

Ειδικότερα, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού σε ΜΜΕ την Δευτέρα, αναφορικά με τις προσλήψεις και τις ΜΕΘ, και συγκεκριμένα όπως ανέφερε «Οι καθυστερημένες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δεν θα φέρουν πίσω τους ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας της έλλειψης κρεβατιών στις Μ.Ε.Θ. τον τελευταίο χρόνο», ο ΙΣΑ, καταγγέλλει μια ακόμα προσπάθεια του υπουργού Υγείας Α. Ξανθού, να αποποιηθεί τις ευθύνες του.

Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ ειδικότερα, «ως «Πόντιος Πιλάτος της Δημόσιας υγείας», ο υπουργός Υγείας, απέδωσε τις τραγικές παραλείψεις και καθυστερήσεις, στο γεγονός ότι η φετινή «δεν είναι χρονιά κανονικότητας, για τη χώρα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά! Προφανώς και οι προηγούμενες δεν ήταν χρονιές κανονικότητας, αλλά η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας είναι να διαχειριστεί τα δύσκολα προβλήματα και όχι να αναζητά άλλοθι για τις δικές της παραλείψεις.

Για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας, δεν απάντησε στα ερωτήματα που του έχουμε θέσει εδώ και μέρες:

– Γιατί άφησε να περάσει σχεδόν ένας χρόνος , μέχρι να προχωρήσει στην πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να μην χρειαστεί να κλείσουν 200 κρεβάτια Εντατικής Θεραπείας, μέσα στην κορύφωση της επιδημίας της γρίπης.

– Γιατί επέτρεψε η αδυναμία του να πάρει γρήγορες αποφάσεις , να οδηγήσει στο χάνονται ακόμη και σήμερα ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Η δημόσια ομολογία του ότι λείπουν 60 κρεβάτια ΜΕΘ σε ημερήσια βάση, για την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών, επιβεβαιώνει την ακαταλληλότητά του να ηγείται πολιτικά ενός τόσο ευαίσθητου τομέα, όπως είναι ο τομέας της δημόσιας υγείας.

– Ποιος ευθύνεται που δεν υλοποιήθηκε η δέσμευση του Πρωθυπουργού, από τον Απρίλιο του 2015, για προσλήψεις 4.500 ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ;

– Ποιος ευθύνεται που ακόμη και σήμερα τα νοσοκομεία παραμένουν ακέφαλα και παρατημένα στη τύχη τους; Ο κ. Ξανθός αποτελεί κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία όταν υποστηρίζει ότι η ύπαρξη μόνο των διοικητικών συμβουλίων, αποτελεί επαρκές μοντέλο διοίκησης.

Ποιος ευθύνεται για τους περισσότερους από 100 νεκρούς από την εποχική γρίπη; Για την έλλειψη προληπτικού εμβολιασμού; Για την ανυπαρξία συντονισμού με όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της ενημέρωσης;ΠΗΓΗ : Onmed.gr


loading...