Τσίπρας: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις

681551-ts.jpg

23-03-2016 22:41

Τη δέσμευση να μη δεχτεί καμία από τις νέες απαιτήσεις των δανειστών παρείχε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν η προσφυγική κρίση καθώς και η αξιολόγηση.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να εφαρμοστεί η συμφωνία και να τηρήσει η Τουρκία τα συμφωνηθέντα.

«Το γεγονός ότι όλο το βάρος της εφαρμογής της είναι μπροστά μας, καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε, δε, εκ νέου ως θετική εξέλιξη την «αντιμετώπιση του προσφυγικού ως κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος, η λύση του οποίου βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη ντε φάκτο νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών είναι μια θετική εξέλιξη».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να μη δεχθεί μειώσεις στις κύριες συντάξεις. «Η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ύπαρξη κοινού εδάφους στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς, καθώς και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr