Πιτέλα για Κυπριακό: Μπορεί να εξευρεθεί λύση στους επόμενους μήνες

681481-pitela-omirou-kipriako.jpg

23-03-2016 19:52

Την εκτίμηση ότι μέσα στους επόμενους μήνες μπορεί να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και ότι μια επανένωση της Κύπρου θα είναι μεγάλη επιτυχία για την ΕΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της πολιτικής ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

«Η λύση θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκή», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Ομήρου, σημειώνοντας ότι σαφέστατη θέση του Τζιάνι Πιτέλα και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών όπως αυτή εκφράστηκε στη συνάντησή τους είναι ότι «η λύση θα πρέπει να είναι απολύτως συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο». Ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε ειδικότερα στην αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, την κατάργηση του αναχρονιστικού θεσμού των εγγυήσεων και την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών όπως εφαρμόζονται στην ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν μπορούν να είναι πολίτες 2ης κατηγορίας, σημείωσε.

Οι δύο άνδρες εξέφρασαν από κοινού την πεποίθηση ότι πρέπει να γίνει πράξη το σύνθημα «περισσότερη Ευρώπη» για να μπορέσει να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της τρομοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newsbomb.com.cyΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...