Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες – Ομπάμα: Ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας είναι κοινός

681177-obama.jpg

22-03-2016 19:24

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και την υποστήριξή του μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 34 ανθρώπους, είχε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα.

«Ο πρόεδρος επαναβεβαίωσε την απαρασάλευτη υποστήριξη των ΗΠΑ στο Βέλγιο και προσέφερε κάθε απαραίτητη υποστήριξη στην έρευνα για αυτές τις επιθέσεις και την προσαγωγή των υπεύθυνων ενώπιον της δικαιοσύνης», αναφέρεται σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εμφάνισής του στην Αβάνα – όπου πραγματοποιεί μια ιστορική επίσημη επίσκεψη — κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί για να ηττηθεί η τρομοκρατία, τονίζοντας ότι οι σκέψεις και οι προσευχές των Αμερικανών κατευθύνονται στα θύματα των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να αγωνιστούμε μαζί, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής ή πίστης, εναντίον της μάστιγας της τρομοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα σε δημόσια εμφάνισή του στην πρωτεύουσα της Κούβας, προσθέτοντας:

«Μπορούμε (να επικρατήσουμε) και θα επικρατήσουμε έναντι αυτών οι οποίοι απειλούν την ασφάλεια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο».

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...