Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις

681162-bh.jpg

22-03-2016 18:30

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες – Η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο, τόνισε ο γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς – Για τυφλό, βίαιο και άνανδρο χτύπημα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες, μετέδωσε ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

«Οι μαχητές του Ισλαμικού κράτους πραγματοποίησαν σειρά βομβιστικών επιθέσεων με εκρηκτικές ζώνες και συσκευές, την Τρίτη (22/03), με στόχο ένα αεροδρόμιο και ένα κεντρικό σταθμό του μετρό στο κέντρο των Βρυξελλών, της πρωτεύουσας του Βελγίου, μιας χώρας που συμμετέχει στο διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους. 

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους άνοιξαν πυρ μέσα στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, πριν πυροδοτήσουν τις εκρηκτικές ζώνες τους, ενώ ένας βομβιστής πυροδότησε την εκρηκτική-μαρτυρική ζώνη του στο σταθμό του μετρό Maelbeek. Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα περισσότερους από 230 νεκρούς και τραυματίες».

Σύμφωνα με το δίκτυο terrormonitor.org, η τρομοκρατική οργάνωση, απειλεί για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα σε ευρωπαϊκές χώρες.

«Να περιμένετε κι άλλες βόμβες κι άλλους νεκρούς. Σύντομα και στη Γερμανία. Τι χαρά να εκρήγνυται το κεφάλι ενός άπιστου. Μετά τις βόμβες, να περιμένετε τους στρατιώτες μας με τα καλάσνικοφ. Να περιμένετε κι άλλους νεκρούς. Εσείς βομβαρδίζετε την Ανατολή, εμείς βομβαρδίζουμε τη Δύση», αναφέρουν οι απειλές που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.

te

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...