Κόρινθος: 465 αλλοδαποί στο προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης της πόλης

681152-korinthos.jpg

22-03-2016 17:39

Τετρακόσιοι εξήντα πέντε αλλοδαποί βρίσκονται στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου που λειτουργεί στο παλαιό στρατόπεδο της πόλης και είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες επαναπροώθησής τους.

Οι αλλοδαποί που βρίσκονται στο Κέντρο είναι στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, Πακιστανοί και υπήκοοι Μαγκρέμπ. Το Προαναχωρησιακό Κέντρο της Κορίνθου είχε σταματήσει να λειτουργεί τον περασμένο χρόνο και πριν λίγους μήνες ξεκίνησε εκ νέου η λειτουργία του με την κράτηση αρχικά 450 περίπου ατόμων που έφτασαν στο Κέντρο σταδιακά, εκ των οποίων οι 300 περίπου μέσα σε διάστημα ενός μήνα από την κράτησή τους στο Κέντρο επαναπροωθήθηκαν.

Στο Προαναχωρησιακό Κέντρο είχαν μείνει 150 άτομα και από την περασμένη εβδομάδα, σταδιακά έφτασαν άλλοι 165 αλλοδαποί, ενώ σήμερα με λεωφορεία έφτασαν άλλοι 150, φτάνοντας συνολικά τα 465 άτομα.

Επιπλέον η φύλαξη του Κέντρου είναι στην ευθύνη της αστυνομίας, ενώ περιστασιακά επισκέπτονται το Κέντρο εθελοντές ιατροί από το Κοινωνικό Ιατρείο Κορίνθου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...