Η Ε.Ε προειδοποιεί την Άγκυρα: Μέχρι τον Ιούνιο να περιορίσετε τις μεταναστευτικές ροές


04-03-2016 18:42

Οι Βρυξέλλες έχουν ήδη καταβάλει 400 εκατομμύρια ευρώ, από τα 3 δισεκατομμύρια που έχουν υποσχεθεί στην Τουρκία

Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει ή να να περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που περνούν στην Ευρώπη μέχρι την 1η Ιουνίου, όταν θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ της Άγκυρας και των Βρυξελλών, δήλωσε σήμερα από την Κωνσταντινούπολη ο ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Χάνσγιεργκ Χάμπερ, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Τουρκία, είπε στους δημοσιογράφους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι οι Βρυξέλλες έχουν ήδη καταβάλει 400 εκατ. ευρώ, από τα 3 δισεκ. που έχουν υποσχεθεί στην Τουρκία, προκειμένου να δαπανηθούν για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας και για την κατασκευή σχολείων για τους πρόσφυγες.

Πρόσθεσε ότι έχει συμφωνήσει με τις Τουρκικές αρχές ότι ένα μεγάλο μέρος από το ποσό των 3 δισεκ. θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες και για έργα υποδομών στις κοινότητες όπου φιλοξενούνται οι άνθρωποι αυτοί.

Ο Χάμπερ πρόσθεσε επίσης πως η χαλάρωση των περιορισμών, δηλαδή των θεωρήσεων εισόδου, για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την Ευρώπη δεν θα συμβεί «αυτόματα» τον επόμενο Οκτώβριο.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr