Στους 55 οι συλληφθέντες για τα πρωτοφανή επεισόδια στο Λονδίνο


13-11-2010 15:57

http://static.doldigital.net/webstatic/265CD4B38B6252C477FE5E279F20ADFE.jpgΣυνολικά 55 άτομα συνέλαβε η αστυνομία στο Λονδίνο, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στα πρωτοφανή επεισόδια… και στην επίθεση στα γραφεία των Τόρις, την περασμένη Τετάρτη, στη διάρκεια του φοιτητικού συλλαλητηρίου κατά του τριπλασιασμού των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.

Η τελευταία, χρονολογικά, σύλληψη είναι εκείνη ενός 23χρονου φοιτητή, ο οποίος κατηγορείται ότι έριξε έναν πυροσβεστήρα στους αστυνομικούς, ενώ βρισκόταν στο κτήριο που στεγάζει τα γραφεία του Συντηρητικού Κόμματος.

Ο νεαρός, που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και το όνομά του δεν ανακοινώθηκε, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, εν αναμονή συμπληρωματικής έρευνας.

Οι εικόνες που τον έδειχναν να ρίχνει τον πυροσβεστήρα έκαναν το γύρο των τηλεοπτικών καναλιών και αποτέλεσαν μια σημαντική στιγμή στην αντιπαράθεση πρόσωπο με πρόσωπο ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και τους φοιτητές, που κράτησε για αρκετές ώρες της μέρας.

Η διαδήλωση, στην οποία έλαβαν μέρος περίπου 50.000 άτομα, ξεκίνησε ειρηνικά προτού μία ομάδα διαδηλωτών επιτεθεί στο κτήριο που στεγάζει την έδρα του κυβερνώντος κόμματος.

Από τους 55 συλληφθέντες, η πλειοψηφία είναι φοιτητές, διευκρίνισε η Σκότλαντ Γιάρντ. Δέκα από αυτούς είναι ανήλικοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι μεταξύ 18 και 26 χρονών.