Ελαφρά πτώση σημείωσε η Wall Street


29-07-2011 4:30
Θετικά ενέπνευσε τους επενδυτές στη Wall Street, η μεγαλύτερη του αναμενόμενου πώληση κατοικιών …κατά τον μήνα Ιούνιο, πολύ περισσότερο που η συνεδρίαση της Τετάρτης επέφερε τις μεγαλύτερες απώλειες σε βάθος χρόνου οκτώ εβδομάδων…

Aκόμη για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, αξιολογήθηκε σωστά ότι την προηγούμενη εβδομάδα υποχώρησε κάτω απ τους 400 χιλιάδες, ο αριθμός των Αμερικανών, που πρώτη φορά ζητούν επίδομα για την ανεργία. Όμως παρά το θετικό πνεύμα, που κυριάρχησε σε μεγάλο τμήμα των συναλλαγών, στη λήξη της συνεδρίασης οι πωλητές μετοχών υπερτέρησαν των αγοραστών κι όλοι οι βασικοί δείκτες δεν “έκλεισαν” σε έδαφος θετικό.

Έτσι, ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας σημείωσε ημερήσια πτώση περίπου 62 μονάδων (ποσοστό 0,50%) υποχωρώντας στις 12.240 μονάδες.

Ο δείκτης κυρίως μετοχών προηγμένης τεχνολογίας Nasdaq απ την πλευρά του σημείωσε την ίδια ώρα ημερήσια άνοδο μόλις 1,57 μονάδας (ποσοστό 0,06%) διαμορφωνόμενος στις 2.766,25 μονάδες.

Τέλος, ο πολύ ευρύτερος δείκτης Standard&Poor’s σημείωσε σήμερα πτώση μικρότερη των 5 μονάδων (ποσοστό 0,32%), την ίδια ώρα συγκρατήθηκε στις 1.300 μονάδες.

newscode.gr