Μικρή Μελίνα: Αναβλήθηκε η δίκη της αναισθησιολόγου


24-06-2019 12:02

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος της υπεράσπισης.

Για τις 30 Ιανουαρίου 2020 αναβλήθηκε, πριν από λίγο, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, η δίκη της αναισθησιολόγου που χειρίστηκε το περιστατικό της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή, τον Δεκέμβριο του 2015, σε επέμβαση ρουτίνας (κρεατάκια).

Η δικηγόρος της γιατρού δήλωσε κώλυμα αποστέλλοντας στο δικαστήριο, έγγραφα για την παρουσία της σε μεταπτυχιακό μάθημα στην Αλεξανδρούπολη και η δίκη ανεβλήθη.

Ο πατέρας της μικρής, Μάνος Παρασκάκης, δήλωσε λακωνικά στους δημοσιογράφος: «περιμένω δικαίωση η οποία δεν έχει έρθει ακόμα, θα τα πούμε στη δίκη».

Η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη έκανε λόγο για κενά στη υπόθεση, σημειώνοντας ότι η οικογένεια περιμένει απαντήσεις που δίνονται.Οι κατηγορίες

Υπενθυμίζεται ότι στην αναισθησιολόγο αποδίδεται ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η Εισαγγελική Αρχή κάνει λόγο για ευθεία παραβίαση των παιδιατρικών αλγορίθμων και όφειλε να επιλέξει τη χορήγηση της αδρεναλίνης σε τιτλοποιημένες ενδοφλέβιες δόσεις, όπως συστήνεται.

Πηγή: ekriti