Πυρόπληκτοι από Μάτι και Κινέτα έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος – video, pics


16-05-2019 13:36

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, στη λεωφόρο Μεσογείων, έκαναν το πρωί της Πέμπτης (16.05.2019) πυρόπληκτοι από το Μάτι και την Κινέτα.

Με πλακάτ, πανό και συνθήματα, οι πυρόπληκτοι από Μάτι και Κινέτα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο στις 11:00 το πρωί. Θέλησαν να διαμαρτυρηθούν, να εκφράσουν την οργή τους γιατί 10 μήνες μετά τη «μαύρη Δευτέρα» της 23ης Ιουλίου, ακόμη δεν έχουν μπορέσει να εκδοθούν οι άδειες για να χτιστούν τα σπίτια τους. Γιατί μένουν στις κατασκηνώσεις του στρατού. Γιατί «είμαστε ξεβράκωτοι», όπως είπε μια από τις γυναίκες που έχασαν τα πάντα το περασμένο καλοκαίρι.click4more Μάτι: Δεν λειτούργησε τίποτα, χάθηκαν 102 ψυχές! Συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Οι πυρόπληκτοι διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση των ζημιών και ζητούν απονομή δικαιοσύνης, δια βίου εξασφάλιση των εγκαυματιών και ανοικοδόμηση με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον των περιοχών που έχουν πληγεί.

«Είμαστε καμένοι και εγκαταλειμμένοι», ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα στη συγκέντρωση.

Με τη φωνή της να σπάει από την οργή και την αγανάκτηση, μια γυναίκα ζήτησε να δοθούν οι άδειες. «Περιμένουμε τις άδειες, τις έχουν «παγώσει». Μας έβαλαν στη διαδικασία να βγάλαμε του κόσμου τα χαρτιά, να καταθέσουμε φάκελο και τώρα μας λένε ότι «παγώνουν». Δέκα μήνες ζούμε στις κατασκηνώσεις του στρατού. Μια οικογένεια απ’ αυτούς τους… αξιόλογους από πάνω, θα μπορούσε να μείνει 10 μήνες σε ένα δωμάτιο τρία άτομα; Αν μπορούν αυτοί, χαλάλι τους που μας παιδεύουν τόσους μήνες» είπε.

«Δεν φταίμε εμείς που καήκαμε, δεν μας ενημέρωσε κανένας. Δεν είμαστε παράνομοι. Να φτιαχτούν τα σπίτια μας με άδεια, όπως είναι όλα» είπε κάτοικος από το Μάτι. «Εύχομαι οποιοσδήποτε άλλος οικισμός να μην πάθει ό,τι εμείς πέρυσι. Υπάρχουν κάποιοι που μας κατηγορούν, εύχομαι να μη ζήσει ποτέ κανείς αυτό που ζήσαμε εμείς μια ολόκληρη μέρα», πρόσθεσε.

«Περιμένουμε τα σπιτάκια μας να ξαναχτιστούν. Είμαστε, θα πω τη λέξη, ξεβράκωτοι τελείως. Θέλουμε το σπίτι μας όσο είναι το δυνατόν γρηγορότερα, να αισθανθούμε άνθρωποι γιατί ζητάμε ελεημοσύνες», είπε μια άλλη γυναίκα.

«Το μόνο που μου έμεινε ήταν μια πετσέτα. Την έπλυνα, τη σιδέρωσα και την έχω για ενθύμιο» τόνισε μια γυναίκα που έχασε το σπίτι της στη φωτιά της Κινέττας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΦΗ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ

Πηγή: www.newsit.gr