Θεοδωράκης: Ναι σε πρόταση μομφής κατά Τσίπρα – Ο πρωθυπουργός είναι αντίπαλός μου. – Video


22-01-2019 21:13

Όλο και πιο κοντά έρχεται το ενδεχόμενο κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Τσίπρα και ένας ακόμη υπέρμαχος της διαφαινόμενης πολιτικής ενέργειας είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθαρίζει ότι θα ψηφίσει Ναι σε πρόταση μομφής στην περίπτωση που αυτή κατατεθεί από τη Νέα Δημοκρατία.

Αναφορικά με τη στάση του στην επικείμενη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Θεοδωράκης τάσσεται για μία ακόμη μία φορά υπέρ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι αν κάνει πρόταση μομφής ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα την ψηφίσει!

Είμαι αντίπαλος του κ.Τσίπρα. Αν έρθει τώρα πρόταση μομφής θα την ψηφίσω. @AntennaNews

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) January 22, 2019

Ο ίδιος τάχθηκε για ακόμη μια φορά υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνοντας πως αυτήν τη στιγμή όλος ο κόσμος αποκαλεί την ΠΓΔΜ «Δημοκρατία της Μακεδονίας», σχολιάζοντας πως με τη συμφωνία γίνεται ξεκάθαρο πως πρόκειται για μία άλλη Μακεδονία. Τόνισε επιπλέον πως με «θα τελειώσουμε με τον σφετερισμό της ιστορίας μας».

Στα σύγχρονα κόμματα υπάρχει η ψήφος κατά συνείδηση. Δεν υπακούν οι βουλευτές σε διαταγές ούτε έχουν μονολεκτικές απαντήσεις. @AntennaNews

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) January 22, 2019

Παραδέχθηκε ότι δεν είναι όλα ρόδινα στη Συμφωνία των Πρεσπών, όμως παρατήρησε πως σε μία διαπραγμάτευση δεν μπορείς να τα κερδίσεις όλα, όπως συμβαίνει σε έναν πόλεμο.

Ξεκαθάρισε εξάλλου πως το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομα στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, διαμηνύοντας πως το κόμμα θα συνεχίσει να υπάρχει, διότι  συνεχίζει να εκπροσωπεί τους πολίτες.Μητσοτάκης: Ανοιχτή η πρόταση μομφής – «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην κυρωθεί η συμφωνία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκάλυψε αν θα υποβάλλει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ή όχι.

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του σχετικά με το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιεί μίνι περιοδεία, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε το απόγευμα πως η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για ν’ αποτρέψει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία εξακολουθεί να θεωρεί μια κακή συμφωνία.

«Αύριο ξεκινάει μια κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή και οι βουλευτές θα έλθουν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους και θα καταστούν υπόλογοι με τις αποφάσεις τους απέναντι στην ιστορία», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, εμμένοντας στη θέση του πως η συμφωνία των Πρεσπών παραχωρεί τη «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα στους γείτονες και συνιστά έτσι εγκατάλειψη μιας εξωτερικής πολιτικής δεκαετιών για την Ελλάδα, για λόγους που, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, γνωρίζει μόνο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ως ΝΔ, θα προσέλθουμε συντεταγμένα στη συζήτηση στη Βουλή, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα και θα εξηγήσουμε γιατί είναι μια κακή συμφωνία», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός να διεξαχθεί η συζήτηση δίχως να έχει κατατεθεί το οριστικό κείμενο του αναθεωρημένου συντάγματος της πΓΔΜ.

 

 

Πηγή: www.newsit.gr