Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ποινική δίωξη κατά των 13 συλληφθέντων για τα χθεσινά επεισόδια


07-12-2018 17:16

Ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος των 13 συλληφθέντων από τα χθεσινά επεισόδια.

Συγκεκριμένα σε βάρος των 13 συλληφθέντων για τα επεισόδια ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπρησμό, εκρήξεις, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών, κατοχή εκρηκτικών υλών, οπλοφορία και αντίσταση κατά της Αρχής. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 10η επέτειο από τη δολοφονία του 15χρόνου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας με επίκεντρο την περιοχή των Εξαρχείων.

Τρεις ανήλικοι και δυο αλλοδαποί είναι μεταξύ των 13 συλληφθέντων για τα χθεσινά επεισόδια στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι ανήλικοι είναι και οι τρεις 17 χρονών και συνελήφθησαν στο μαθητικό-φοιτητικό συλλαλητήριο για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Όσον αφορά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια και ήταν και σοβαρότερα, συνελήφθησαν 10 άτομα, εκ των οποίων οι δύο είναι Γερμανοί, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα.Συνολικά έγιναν 66 προσαγωγές και οι 13 μετατράπηκαν στη συνέχεια σε συλλήψεις

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr