Ηράκλειο: Επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus στο δημαρχείο.


14-11-2018 13:34

Για τη δράση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου, αλλά και για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, ενημερώθηκαν μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί του 7ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, καθώς και σχολείων της Ρουμανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας και Τουρκίας, που φιλοξενούνται στην πόλη, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus…

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, την αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Καναβάκη και ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, Gian Andrea Garancini.

Το θέμα του τρέχοντος προγράμματος ERASMUS είναι “Ο Κοινωνικός Αποκλεισμός μπορεί να θεραπευτεί”. Οι μαθητές, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχουν στους πολίτες, μεταξύ αυτών και σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.

Οι μαθητές και οι συνοδοί τους ενημερώθηκαν, επίσης, για το Πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων “ΕΣΤΙΑ” της Ύπατης Αρμοστείας που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και αντάλλαξαν θέσεις, απόψεις και ερωτήματα σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα και την κοινωνική ενσωμάτωση.

Πηγή: www.newsit.gr