5.000 γυναίκες μαστιγώθηκαν από ιερείς στην Ινδία για να τις απαλλάξουν από τα κακά πνεύματα


05-11-2018 22:54

Μόλις κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει χιλιάδες γυναίκες να μαστιγώνονται για να βγάλουν από μέσα τους δαιμόνια πνεύματα κατά τη διάρκεια μιας βάναυσης τελετής σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Ινδία.

Γυναίκες και έφηβες κάθισαν γονατιστές η μια δίπλα στην άλλη σχηματίζοντας μια μεγάλη ουρά και περιμένοντας την σειρά τους να μαστιγωθούν.

Το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια του φεστιβάλ Ντουσέχρα που γιορτάζεται μια φορά τον χρόνο στην πολιτεία Ταμίλ Ναντού στην νότια Ινδία.

Στο βίντεο φαίνεται οι γυναίκες να μαστιγώνονται η μια μετά την άλλη μέχρι να μην αντέχουν άλλο τον πόνο.

Δείτε το βίντεο

Η τελετή πραγματοποιείται στον αρχαίο ναό Sri Achappan στο απομακρυσμένο χωριό Μπαβιθράμ Βελλαλαπάτι.

Οι γυναίκες που ζητάνε “σωτηρία” πηγαίνουν εθελοντικά να μαστιγωθούν με κάποιες από αυτές να φοβούνται ότι τις έχει καταλάβει κάποιο κακό πνεύμα και κάποιες άλλες να πιστεύουν ότι η τελετή μπορεί να θεραπεύσει ασθένειες.

Οι ιερείς είναι ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και μαστιγώνουν τις γυναίκες με μαστίγια και κομμάτια ξύλου.

“Ένα και μόνο μαστίγωμα μπορεί να τις θεραπεύσει από ασθένειες, πόνους και κακά πνεύματα”, ανέφερε ο 60χρονος Σέλι, ένας από τους ιερείς.

Μια 14χρονη κοπέλα πήγε εθελοντικά να μαστιγωθεί επειδή είχε ακανόνιστο έμμηνο κύκλο και πίστευε ότι αυτό θα λύσει τα προβλήματά της.

Σε μια άλλη περίπτωση, μια νιόπαντρη γυναίκα πήγε να μαστιγωθεί επειδή τα πεθερικά της πίστευαν ότι την είχε καταλάβει κάποιο κακό πνεύμα και αυτό δεν θα έφερνε τύχη στο καινούργιο της σπιτικό.

“Είναι η πίστη των ανθρώπων που τους φέρνει εδώ”, ανέφερε ένας από τους ιερείς όταν ρωτήθηκε αν τέτοιες τελετές θεωρούνται εγκληματικές.

“Αν δεν έρθει καμία για να μαστιγωθεί δεν θα πάμε στα σπίτια τους και θα τους ζητήσουμε να έρθουν να μαστιγωθούν”, πρόσθεσε.

[dailymail]