ΠΓΔΜ: Το VMRO διέγραψε τον αντιπρόεδρό του για τα… μάτια του Ζάεφ


23-10-2018 7:53

Ένα ένα διαγράφει τα στελέχη του το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, VMRO. Αιτία ο… Ζόραν Ζάεφ και η Συμφωνία των Πρεσπών για την αλλαγή του ονόματος της χώρας σε “Βόρεια Μακεδονία”.

Αυτή τη φορά, «θύμα» ήταν ο αντιπρόεδρος του VMRO Μίτκο Γιάντσεφ. Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ αποφάσισε να τον διαγράψει από τη θέση του γιατί πήγε κόντρα στην κομματική γραμμή σχετικά με το μποϋκοτάζ του δημοψηφίσματος.

click4more

Νέες βόμβες από Ρωσία: Θα συνεχίσει να αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ με τη…

Ο Μίτκο Γιάντσεφ, είχε διαφωνήσει με την τακτική του κόμματος, στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ στις 30 Σεπτεμβρίου, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Γιάντσεφ, είναι ένας από τους τρεις αντιπροέδρους του VMRO-DPMNE και εκφράζει την φιλοευρωπαϊκή πτέρυγα του κόμματος. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, συμμετείχε στο δημοψήφισμα και ψήφισε κατά της συμφωνίας.

Το VMRO-DPMNE, ενόψει του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ, είχε καλέσει του υποστηρικτές του να πράξουν κατά συνείδηση, ωστόσο ο συντριπτικός αριθμός των ψηφοφόρων του κόμματος αυτού απείχε από το δημοψήφισμα.

Την περασμένη Παρασκευή, το VMRO-DPMNE διέγραψε από τις τάξεις του επτά βουλευτές του, οι οποίοι είχαν ψηφίσει υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, για την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Μίτκο Γιάντσεφ δεν κατέχει βουλευτικό αξίωμα και είναι δήμαρχος στην πόλη Καβαντάρτσι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ