Τουρκία: Είμαστε κοντά στο να βρούμε τι έγινε με το πτώμα του Κασόγκι


20-10-2018 16:23

Όλο και πιο κοντά είναι οι Τούρκοι ερευνητές στο να ανακαλύψουν τι ακριβώς συνέβη στην σορό του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος, δείγματα DNA του Κασόγκι αποκτώνται από την Τουρκία και αυτό θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα στην λύση του «μυστηρίου».

«Θα ανακαλύψουμε τι συνέβη στη σορό σύντομα», δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος. «Το DNA αποκτάται από το εσωτερικό της Τουρκίας. Φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη να ζητήσουμε από τη Σαουδική Αραβία [δείγματα DNA] προς το παρόν.»

Οι δολοφόνοι του Κασόγκι μπορεί να πέταξαν τα μέλη του στο Δάσος του Βελιγραδίου κοντά στην Κωνσταντινούπολη και σε μια αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη Γιάλοβα, 90 χλμ. νότια της Κωνσταντινούπολης, δήλωσαν χθες στο Reuters αξιωματούχοι.

Οι ερευνητές εξακολουθούν να επικεντρώνουν τις έρευνές τους στις περιοχές της Γιάλοβας και του Δάσους του Βελιγραδίου, και εξετάζουν πλάνα από κάμερες κοντά στο Δάσος του Βελιγραδίου, δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Οι ερευνητές εξακολουθούν επίσης να εξετάζουν καταγραφές κυκλοφορίας που δείχνουν όλα τα αυτοκίνητα που μπήκαν και βγήκαν από το σαουδαραβικό προξενείο στις 2 Οκτωβρίου, την ημέρα που ο Κασόγκι εισήλθε στο προξενείο, είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Έδωσε ήδη… συγχωροχάρτι ο Τραμπ στην Σαουδική Αραβία

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε ο… τρόπος που αντέδρασε ο Ντόναλντ Τραμπ. Όπως είπε, είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη αλλά ταυτόχρονα έδωσε συγχωροχάρτι στην Σαουδική Αραβία και την χαρακτήρισε μεγάλο σύμμαχο των ΗΠΑ!

Πηγή: www.newsit.gr