Αναβρασμός στην πΓΔΜ – Σκοπιανά ΜΜΕ: Πληροφορίες ότι εξασφαλίστηκε η πλειοψηφία


19-10-2018 15:20

– Περίεργη είναι η ατμόσφαιρα αυτή την ώρα στην Βουλή των Σκοπίων

– Πληροφορίες από σκοπιανά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχει εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των 2/3 για να περάσει η συνταγματική αναθεώρηση

– Η συζήτηση ήταν να ξεκινήσει στις 12 αλλά μετατέθηκε για τις 3 μετά το μεσημέρι όπως και η ψηφοφορία

– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησε σύμφωνα με το πρακτορείο MIA η διαδικασία της ψηφοφορίας στην Βουλή των Σκοπίων. Οι περισσότεροι βουλευτές είναι μέσα στο κοινοβούλιο όπως και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ και υπάρχει μια περίεργη αναμονή. Η αιτία για την καθυστέρηση δεν αιτιολογήθηκε αλλά μάλλον ήταν εξαιτίας των διαβουλεύσεων για την εξασφάλιση των 80 βουλευτών. Συγκεκριμένα σκοπιανά ΜΜΕ όπως αναφέρει πάντα το πρακτορείο ειδήσεων της πΓΔΜ, MIA, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση Ζάεφ έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία των δυο τρίτων.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι 15 βουλευτές που ήταν σε διαβουλεύσεις σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις με το κυβερνών κόμμα.

Tο τηλεοπτικό δίκτυο 1TV της ΠΓΔΜ επικαλούμενο κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρει ότι εξασφαλίστηκε η πλειοψηφία των 80 βουλευτών και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή του ονόματος της χώρας, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών και για την ένταξή της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Έξω από την Βουλή της πΓΔΜ είναι ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας, ενώ υπάρχουν και αρκετοί διαδηλωτές.

 

Πηγή: www.newsit.gr