"Μπακογιάννη και ΝΔ οι τελευταίοι που θα κουνήσουν το δάχτυλο" λέει ο Τσίπρας για τα κονδύλια.


18-10-2018 16:53

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απάντησε στην ανακοίνωση της ΝΔ για τα ειδικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, ανεβάζοντας τους τόνους.

Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της νωρίτερα, ζητούσε στοιχεία για τα ειδικά κονδύλια του ελληνικού ΥΠΕΞ και το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απαντά, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει στοιχεία για τις δικές της κυβερνήσεις.

«Λαϊκίζετε»

Αναλυτικά η ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει:

«Από το 2017, με πρωτοβουλία του Νίκου Κοτζιά και της ελληνικής κυβέρνησης, ενημερώνεται αναλυτικά η Βουλή των Ελλήνων για τη χρήση των ειδικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η ΝΔ λοιπόν, αντί να λαϊκίζει, καλό θα ήταν να μας πει πού διατέθηκαν τα ειδικά κονδύλια κατά τις περιόδους της δικής της διακυβέρνησης, όταν οι Υπουργοί Εξωτερικών ήταν πλήρως ανεξέλεγκτοι.

Η κ. Μπακογιάννη και η ΝΔ είναι οι τελευταίοι που θα κουνήσουν το δάχτυλο, είτε στο Νίκο Κοτζιά είτε στον Πρωθυπουργό«.

Η επίθεση της ΝΔ για τα κονδύλια

κονδύλια

Νωρίτερα, η Πειραιώς σε σχετική ανακοίνωση τόνιζε πως ο κ. Καμμένος που κατήγγειλε τον κ. Κοτζιά για αδιαφανείς διαδικασίες στη διάθεση των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ, οφείλει σήμερα κιόλας να δημοσιοποιήσει ό,τι στοιχεία έχει, προσθέτοντας πως το ίδιο πρέπει να κάνει και ο κ. Κοτζιάς που προφανώς, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δεν ζήτησε τυχαία να ελεγχθούν τα κονδύλια που διαχειρίζεται ο κ. Καμμένος ως υπουργός Άμυνας.

«Η διαχείριση των κρατικών κονδυλίων δεν αφορά μόνο τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και τους αλληλλοεκβιαζόμενους συναρχηγούς της, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας οφείλουν να δώσουν στους πολίτες ξεκάθαρες απαντήσεις» ανέφερε η ΝΔ.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πηγή: www.newsit.gr