Ζακ Κωστόπουλος – Έγγραφο ντοκουμέντο: Το αίτημα του ανακριτή και η αρνητική απάντηση της αστυνομίας – Video


17-10-2018 21:25

Έρευνες για ρατσιστικά κίνητρα στην επίθεση κατά του Ζακ Κωστόπουλου είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως αποκαλύπτεται σε σχετικό έγγραφο, ο αρμόδιος ανακριτής ζήτησε στις 9 Οκτωβρίου από τις αστυνομικές αρχές, πληροφορίες για την ταυτότητα των δύο ατόμων, με τα οποία συνομιλούσε ο Ζακ Κωστόπουλος, λίγο πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο. Ωστόσο, μία ημέρα μετά, ήρθε η απάντηση ότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία.

Η συνήγορος της οικογένειας του 33χρονου, Άννα Παπαρρούσου, τόνισε μεταξύ άλλων πως «η Αστυνομία δεν προσκομίζει στον ανακριτή, ως όφειλε, στοιχεία αποδεικτικά, σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία που τηρείται σε αυτές τις περιπτώσεις».

Ζακ Κωστόπουλος: Το χρονικό

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (21.09.2018) στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Ομόνοια. Ο Ζακ Κωστόπουλος – υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- βρέθηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος. Η αυτόματη πόρτα ασφαλείας έκλεισε πίσω του, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί.

Ο Ζακ Κωστόπουλος επιχείρησε να σπάσει την πόρτα με έναν πυροσβεστήρα. Δεν τα κατάφερε και στη συνέχεια έσπασε τη βιτρίνα και προσπάθησε να βγει από εκεί.

Στο αποκαλυπτικό βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας, διακρίνονται δύο άτομα – που στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη- να κλωτσούν ανελέητα τον Ζακ Κωστόπουλο σε όλο του το σώμα. Ο 33χρονος ήταν αιμόφυρτος στο έδαφος και λίγη ώρα μετά, άφησε την τελευταία του πνοή…

Πηγή: www.newsit.gr