Τζέραρντ Μπάτλερ: Ακύρωσε ταξίδι στη Σαουδική Αραβία για τον Κασόγκι


16-10-2018 10:28

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ ακύρωσε το ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία για την προβολή της ταινίας του «Hunter Killer» μετά την εξαφάνιση του αρθρογράφου της Washington Post, Τζαμάλ Κασόγκι.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο CNN, ο Τζέραρντ Μπάτλερ δήλωσε ότι «η συγκεκριμένη χρονική περίοδος δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη». «Έμαθα ότι ο Κασόγκι εξαφανίστηκε μία μέρα πριν φύγω, απλά αισθάνθηκα ότι δεν ήταν έξυπνη κίνηση. Αυτό με άγγιξε και είναι κάτι που πραγματικά δεν έπρεπε να το κάνω, έτσι πιστεύω ότι είναι καλύτερα να μείνω μακριά από εκεί».

Υπόθεση Κασόγκι: Δεν πήγε στην πρεμιέρα ο Τζέραρντ Μπάτλερ

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ ήταν έτοιμος να παραβρεθεί στην πρεμιέρα της ταινίας του Hunter Killer στο Ριάντ. Η προβολή γίνεται μετά την άρση της κινηματογραφικής απαγόρευσης που αποφάσισε η Σαουδική Αραβία τον περασμένο Απρίλιο ύστερα από 35 χρόνια.

Ο ηθοποιός είπε «ήθελα πραγματικά να πάω», αλλά πρόσθεσε ότι «δεν αισθάνομαι ότι είναι σωστό να το κάνω».

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, επέκρινε συχνά την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και εξαφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου, κατά την επίσκεψή του στο σαουδαραβικό προξενείο, όπου είχε πάει για να παραλάβει τα απαιτούμενα έγγραφα ώστε να μπορέσει να παντρευτεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ