Μάτι: Η πρώτη αντίδραση της Δούρου – "Να προχωρήσει γρήγορα η υπόθεση".


12-10-2018 17:54

Η Ρένα Δούρου, με δήλωσή της, αναφέρεται στην κλήση που δέχθηκε για να παραστεί με ακόμη 19 πρόσωπα ενώπιον εισαγγελέων, για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής, 12.10.2018, η Ρένα Δούρου, ο Ηλίας Ψινάκης και ακόμη 18 πρόσωπα κλήθηκαν ενώπιον  εισαγγελέων, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι.

click4more

Μάτι: Καλούνται ως ύποπτοι Δούρου, Ψινάκης, Μπουρνούς, Καπάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για την φονική φωτιά στο Μάτι καλούνται όσα πρόσωπα μηνύθηκαν από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας.

Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία με δήλωσή της αναφέρεται στην κλήση αυτή. Δηλώνει έτοιμη και πρόθυμη να συμβάλλει στην διερεύνηση της υπόθεσης και μάλιστα ζητά να κινηθούν όλες οι διαδικασίες τάχιστα. Εκτός αυτών, η δήλωσή της έχει κι ένα… αλλά.

Χαρακτηριστικά, η Ρένα Δούρου αναφέρει στην δήλωσή της:

«Ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων και στον πόνο των οικογενειών τους απαιτεί μια τέτοια υπόθεση υψίστης σπουδαιότητας, όπως είναι η έρευνα της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, να προχωρήσει με ρυθμούς διαφορετικούς.

Διαφορετικούς από τους αργούς ρυθμούς που έχουμε συνηθίσει σε σχέση με μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, υποθέσεις που συνέβαλαν καθοριστικά στη κρίση χρέους της χώρας μας.

Με ιδιαίτερη ανακούφιση θα συμβάλλω στην ανεύρεση των αιτιών και στη διαλεύκανση των ευθυνών της τραγωδίας του Ιουλίου.

Οφείλω ωστόσο να σημειώσω ότι ο Β’ βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, δεν έχουν επιχειρησιακή ευθύνη στην κατάσβεση των πυρκαγιών».

Με τακτική… Μάνδρας η Ρένα Δούρου

Ρένα Δούρου

Εδώ να υπενθυμιστεί πως -εκτός της υπόθεσης με την φωτιά στο Μάτι- προ ημερών η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κλήθηκε σε εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου μαζί με ακόμα δέκα πρόσωπα και για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα.

Όπως και τώρα, στην περίπτωση της τραγωδίας στο Μάτι, έτσι και τότε η Ρένα Δούρου δήλωνε έτοιμη να συμβάλλει στην έρευνα της Δικαιοσύνης.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πηγή: www.newsit.gr