Γιαννακόπουλος για ΠΑΕ Παναθηναϊκός. "Τότε θα σκεφτώ να αγοράσω την ποδοσφαιρική ομάδα"


11-10-2018 19:55

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε στο Ισραήλ για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, τον Παναθηναϊκό, τις σχέσεις του με την Μακάμπι, αλλά και για την “πράσινη” ΠΑΕ, υποστηρίζοντας ότι θα σκεφτεί την αγορά της, μόνο αν προχωρήσει το Athens Alive στο ΟΑΚΑ.

Η πρεμιέρα της Eurolegaue φέρνει αντιμέτωπες δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες της διοργάνωσης, αφού ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να μιλάει σε ισραηλινή ιστοσελίδα, με αφορμή το συγκεκριμένο ματς και τη συμμετοχή των Ισραηλινών στο τουρνουά προς τιμήν του πατέρα του, Παύλου Γιαννακόπουλου.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε μάλιστα και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, επισημαίνοντας ξανά ότι η μοναδική περίπτωση να ασχοληθεί με την ΠΑΕ, είναι μέσω του Athens Alive.

Οι δηλώσεις του Γιαννακόπουλου

«Είμαι φίλαθλος  του μπάσκετ. Πριν από λίγους μήνες ανέλαβα τον Ερασιτέχνη,  ο οποίος έχει  22 τμήματα. Δεν θεωρώ πως πλέον είναι εφικό το μοντέλο διοίκησης, στο οποίο ένας μόνος επενδύει παντού. Πιστεύω πως σε ομάδες με με μεγάλη βάση φιλάθλων, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, πρέπει όλα να είναι κάτω από την ίδια στέγη. Είμαι στη μέση ενός πρότζεκτ (σ.σ. το Athens Alive) για το ΟΑΚΑ για κάθε Παναθηναϊκό. Αν αυτό πραγματοποιηθεί, τότε θα σκεφτώ να αγοράσω την ποδοσφαιρική ομάδα. Όχι, όμως, τώρα».

Για τη συμμετοχή της Μακάμπι  Τελ Αβίβ στο «Παύλος Γιαννακόπουλος»: «Ήταν η πρώτη φορά που διοργανώσαμε το τουρνουά και η Μακάμπι Τελ Αβίβ έπρεπε να συμμετάσχει σε αυτό στο πλαίσιο των υπέροχων σχέσεων που έχουμε με τον Σιμόν Μιζράχι και τον Άβι. Γνωριζόμαστε για χρόνια.  Η Μακάμπι και ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά. Τους ευχαριστώ που αποδέχθηκαν την πρόσκληση. Για 40′ ήμασταν αντίπαλοι, αλλά για το υπόλοιπο της ημέρας είμαστε φίλοι».

Για τη διαιτησία στην Eurolegue της περσινής σεζόν: «Δεν ήταν εναντίον μόνο του Παναθηναϊκού. Υπήρξαν κι άλλες ομάδες, που είχαν προβλήματα και δεν ήταν χαρούμενες με το επίπεδο της διαιτησίας. Όλα αυτά είναι στο παρελθόν. Ανυπομονούμε για την νέα σεζόν, χωρίς τα προβλήματα, που υπήρξαν πέρυσι».

Για την προοπτική της FIBA: «Σέβομαι πολύ την FIBA, αλλά πιστεύω πως αυτή την στιγμή δεν έχει κάτι να προσφέρει σε μία ομάδα του επιπέδου του Παναθηναϊκού. Ίσως να μπορεί να το κάνει στο μέλλον».

Για το γεγονός ότι η Euroleague είναι μία «κλειστή» λίγκα: «Σε κάθε σύστημα υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Το πλεονέκτημα είναι πως με τα μεγάλα συμβόλαια μπορεί να υπάρχει σταθερότητα. Ίσως δεν είναι δίκαιο για μια ομάδα, που θα πάρει το πρωτάθλημα στη χώρα της και δεν θα μπορεί να μπει στην EuroLeague. Κατά την άποψή μου χρειαζόμαστε έναν συνδυασμό. Μια κλειστή λίγκα, με επιλογές εισόδου για τους εθνικούς πρωταθλητές».

Για την προσωπική του σχέση με τον Τζόρντι Μπερτομέου: «Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω κάποιο πρόβλημα μαζί του. Συναντηθήκαμε και ήμασταν  πολύ ευγενικοί ο ένας με τον άλλον».

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός στοχεύει πάντα την κορυφή, όπως η Μακάμπι και άλλες κορυφαίες ομάδες. Από αυτά που έμαθα από την ομάδα, το φετινό ρόστερ είναι το πιο προπονήσιμο και θέλουμε να κατακτήσουμε  την Euroleague».

Πηγή: www.newsit.gr