Τα ονόματα του Ντοστογιέφσκι, του Τολστόι και του Μεντελέγιεφ θα δοθούν στα αεροδρόμια στη Μόσχα


11-10-2018 16:49

Τα ονόματα των Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, Λέον Τολστόι και Ντμίτρι Μεντελέγιεφ θα κοσμούν τα αεροδρόμια στη Μόσχα, σύμφωνα με το πρόγραμμα “Μεγάλα ονόματα της Ρωσίας”.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη μετονομασία των αεροδρομίων στη Μόσχα αλλά και συνολικά 45 της χώρας, στα οποία θα δώσουν τα ονόματα διακεκριμένων Ρώσων συγγραφέων αλλά και επιστημόνων.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο μητροπολίτης Πσκόφ και Παρχόφ , Τίχον Σεφκουνόφ, ο οποίος είναι ένας από τους παράγοντες της πρωτοβουλίας αυτής, στα τρία διεθνή αεροδρόμια στης Μόσχα θα πρέπει να δοθούν τα ονόματα ανθρώπων που είχαν σημαντική συμβολή στην ιστορία και την επιστήμη της χώρας.

Το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας θα μπορούσε, όπως δήλωσε, να μετονομασθεί σε αεροδρόμιο Ντμίτρι Μεντελέγιεφ που είναι ένας γνωστός Ρώσος επιστήμονας σε όλο τον κόσμο, το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο να πάρει το όνομα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι που είναι ο πιο γνωστός Ρώσος συγγραφέας στο εξωτερικό , ενώ το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο θα μπορούσε να μετονομασθεί σε αεροδρόμιο Λέοντα Τολστόι.

Ο μητροπολίτης Σεργκουνόφ , είπε ότι αυτή είναι προσωπική του άποψη και η τελική απόφαση θα ληφθεί κατόπιν ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί σε εθνικό επίπεδο, στο διάστημα από 8-30 Νοεμβρίου. Οι πολίτες θα καταθέτουν τις προτάσεις τους σε ειδική ιστοσελίδα, ενώ έως τις 7 Νοεμβρίου το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της κοινή Γνώμης (WCIOM) θα έχει διαμορφώσει ανά κάθε ρωσική οντότητα λίστες που θα περιέχουν τρία ονόματα. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν στις 5 Δεκεμβρίου.

Πηγή: kommersant / ΑΠΕ-ΜΠΕ