Ο Καμμένος προκάλεσε εκνευρισμό στο Μαξίμου – Πως έμαθε ο Τσίπρας όσα είπε στις ΗΠΑ


11-10-2018 7:13

– Άνω κάτω η κυβέρνηση μετά τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ για Σκοπιανό και αμερικανικές βάσεις

– Από συνεργάτες του τα έμαθε ο Αλέξης Τσίπρας που βρισκόταν στην Ελούντα για την τριμερή

– Άναψαν τα τηλέφωνα στο Μαξίμου για να καταλάβουν…. τι είπε ο υπουργός Άμυνας

– «Αδιανόητο να φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό» έλεγαν κυβερνητικοί παράγοντες

Πικρό καφέ ήπιε χθες το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Ελούντα καθώς κατά την διάρκεια της τριμερούς συνάντησης με τους ομολόγους του της Κύπρου και της Αιγύπτου, οι συνεργάτες του τον ενημέρωσαν ότι ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, κατέθεσε τη δική του πρόταση για το θέμα των Σκοπίων λέγοντας μάλιστα ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να περάσει ούτε από την Αθήνα ούτε από τα Σκόπια.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα τηλέφωνα άναψαν καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς είπε ο υπουργός Άμυνας στις συναντήσεις του με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, δεδομένου ότι ο Πάνος Καμμένος εμφανιζόταν να δίνει εκτός των άλλων και την μισή Βόρεια Ελλάδα στους Αμερικανούς για να κάνουν βάσεις.

click4more

Σχέδιο νέας συμφωνίας με τα Σκόπια πρότεινε ο Πάνος Καμμένος στους Αμερικανούς!

Μετά από το πρώτο σοκ, κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες σχολίαζαν ότι οι κινήσεις του Πάνου Καμμένου και η ανακολουθία του σε όσα είχε συμφωνήσει πριν από λίγο καιρό με τον πρωθυπουργό δημιουργούν ίσως για πρώτη φορά σοβαρά ερωτηματικά για το που μπορεί να φτάσει η κυβέρνηση με τέτοιου είδους ενέργειες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη χθες το βράδυ του εξέφρασε την έκπληξη και την απορία του για τις δηλώσεις Καμμένου ενώ εμφανίστηκε προβληματισμένος για το που θα καταλήξει αυτή η ιστορία.

Σχολιάζοντας μάλιστα την πρόταση του υπουργού Άμυνας για τη δημιουργία αμυντικού τόξου με την ΠΓΔΜ, χωρίς αλλαγή ονόματος, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι πάγια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην συμμετέχει σε λογικές που ενθαρρύνουν εθνικιστικές απόψεις.

Στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς η διαφωνία του με την συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί σοβαρά θέματα και εκκρεμότητες με τους εκπροσώπους της  Συμμαχία (ΝΑΤΟ) γεγονός που τον δυσαρεστεί ιδιαίτερα καθώς είναι γνωστές οι σχέσεις του με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Αντιλαμβάνονται ακόμα τους λόγους για τους οποίους ο Πάνος Καμμένος τράβηξε τα πράγματα στα άκρα προτείνοντας τους Αμερικανούς τη δημιουργία νέων βάσεων στην Λάρισα και τον Βόλο και την Αλεξανδρούπολη – χωρίς να έχει γίνει καμία συζήτηση- δεν μπορούν ωστόσο να καταλάβουν πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άδειασε με τέτοιο τρόπο την ελληνική κυβέρνηση και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα γνωρίζοντας καλά την συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα.

«Είναι αδιανόητο την στιγμή που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ΠΓΔΜ, και που οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας έχουν ρίξει όλα τους τα χαρτιά για να περάσει η συμφωνία, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας παραβλέποντας την ελληνική θέση να φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό» έλεγαν κυβερνητικοί παράγοντες.

Εξέφραζαν μάλιστα την απορία τους για το πώς θα δικαιολογηθεί ο υπουργός Άμυνας στην συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό αμέσως μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ με δεδομένο ότι οι δυο πλευρές είχαν συμφωνήσει σε πολιτικό μορατόριουμ μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος από την πρώτη στιγμή άδειασε τον υπουργό Άμυνας, λέγοντας πάντως ότι «μέχρι στιγμής οι προτάσεις του κ. Καμμένου δεν έχουν τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικό σχέδιο της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Λίγο αργότερα το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε λέγοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία».

Πηγή: www.newsit.gr