"Βόμβα" με συλλήψεις μάνατζερ και διαιτητών. Για μετεγγραφές και στημένα παιχνίδια


10-10-2018 14:36

Σκάνδαλο “μεγατόνων” στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με την αστυνομία στο Βέλγιο, αλλά και σε ακόμη έξι χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, να αναζητά για συλλήψεις πάνω από 60 μάνατζερ και διαιτητές που φέρονται να εμπλέκονται σε απάτες μετεγγραφών και στημένων αγώνων.

Δεκάδες συλλήψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μετά από έρευνες διαρκείας στο βελγικό ποδόσφαιρο, που έβγαλαν στον «αφρό» παράνομες κινήσεις από μάνατζερ και διαιτητές για αγώνες του πρωταθλήματος της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε από την ομοσπονδιακή εισαγγελία, οι πρώτες συλλήψεις έγιναν σε Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Κύπρο, Μαυροβούνιο, Σερβία και ΠΓΔΜ, με μάνατζερ να κατηγορούνται για απάτες σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών και διαιτητές για προκαθορισμό αποτελεσμάτων σε ποδοσφαιρικά ματς.

Πρόκειται μάλιστα για χρόνιες έρευνες στις οποίες συμμετείχαν περίπου 220 αστυνομικοί και έχει προκαλέσει σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς έχει ήδη συλληφθεί ο προπονητής της Μπριζ, Ιβάν Λέκο, ένας κορυφαίος μάνατζερ της διεθνούς αγοράς, αλλά και διαιτητές της πρώτης κατηγορίας.

 

Πηγή: www.newsit.gr