Αθλητισμός και ψυχική υγεία στο Πεδίον του Άρεως


21-09-2018 0:02

Η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία, θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του "Αρεως, την Κυριακή (23 Σεπτέμβρη) 2018 στο πλαίσιο των δράσεων της σύνδεσης του αθλητισμού και της Φυσικής Άσκησης με την Ψυχική Υγεία, που επιχειρεί η Περιφέρεια Αττικής ως «συνοδοιπόρος» της ομότιτλης Ευρωπαϊκής Καμπάνιας, όπως τόνισε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις εγκαταστάσεις του Πεδίου του ‘Αρεως και του ‘Αλσους Βείκου, με βάση την υφιστάμενη συνεργασία με την Περιφέρεια και το δήμο Γαλατσίου και τη συμμετοχή φορέων από 14 ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (ΚΣΔΕΟ) «ΕΔΡΑ» έχει την ευθύνη υλοποίησης των έργων τα οποία συγχρηματοδοτούνται κατ’ ευθείαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και του συντονισμού των ανωτέρω δράσεων.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σύνδεση Αθλητισμού /Φυσικής ‘Ασκησης με την Ψυχική Υγεία με την υποστήριξη της Περιφέρειας και την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας η οποία θα παρέχει την τεχνική βοήθειά για τις ποδηλατικές δραστηριότητες της διοργάνωσης.

Σε σχετική δήλωση της η αντιπεριφερειάρχης επισήμανε «Η Περιφέρεια αποτελεί τον συνοδοιπόρο της πρωτοβουλίας για την πρακτική σύνδεση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης με την ψυχική υγεία, η οποία είναι σαφές πλέον ότι έχει τη δυναμική να ευαισθητοποιήσει και συσπειρώσει την κοινωνία.»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ