Καταγγελία ΚΝΕ: Το Ισραήλ απαγόρευσε στην Αχέντ Ταμίμι να ταξιδέψει στην Ελλάδα για το φεστιβάλ


14-09-2018 18:41

Το κράτος του Ισραήλ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ, τονίζοντας πως δεν επέτρεψε στην 17χρονη Αχέντ Ταμίμι να περάσει στην Ιορδανία και να ταξιδέψει στην Ευρώπη προκειμένου να βρεθεί στο φεστιβάλ ΚΚΕ – ΚΝΕ στις 20-21-22 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Τρίτση, όπου και είναι καλεσμένη.

Στην ανακοίνωσή του το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ για απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια, που έρχεται μόλις λίγο καιρό μετά την φυλάκιση της Αχέντ Ταμίμι και του αδερφού της, αλλά και της νέας επίθεσης του Ισραηλινού στρατού κατά των Παλαιστινίων.

Με αφορμή και αυτό το περιστατικό η ΚΝΕ καλεί τον Ελληνικό λαό να δείξει την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστινίους και να στηρίξει τον αγώνα τους για ανεξάρτητο κράτος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ΚΝΕ καταγγέλλει στους νέους και τις νέες της χώρας μας, στον ελληνικό λαό, την απαράδεκτη απαγόρευση ταξιδιού, που επέβαλε το κράτος του Ισραήλ, στην 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι. Η Αχέντ επιχείρησε μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς της την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018 να ταξιδέψει από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στην Ιορδανία και από εκεί στην Ευρώπη, σχεδιάζοντας να επισκεφτεί την Ελλάδα, ώστε να συμμετάσχει στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ», 20-21-22 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, ως προσκεκλημένη του ΚΣ της ΚΝΕ. Το κράτος του Ισραήλ απαγόρευσε στην Παλαιστίνια αγωνίστρια και την οικογένειά της το πέρασμα στην Ιορδανία.

Η συγκεκριμένη απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια έρχεται μόλις λίγες βδομάδες μετά το πέρας της 8μηνης φυλάκισης της Αχέντ, καθώς και λίγο μετά τη φυλάκιση του 22χρονου αδερφού της, αλλά και μετά το νέο μακελειό που εξαπέλυσε ο Ισραηλινός στρατός κατά του παλαιστινιακού λαού το καλοκαίρι, με τη στήριξη και κάλυψη των ΗΠΑ που αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και της ΕΕ.

Με αφορμή και την συγκεκριμένη εξέλιξη καλούμε τη νεολαία να καταδικάσει αυτή την απαράδεκτη ενέργεια και συνολικά την εγκληματική πολιτική της κατοχικής δύναμης του Ισραήλ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης! Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση – αλληλεγγύης που διοργανώνεται για τον παλαιστινιακό λαό κατά την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ μας στην Αθήνα, την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη στις 20:00 στο χώρο της Διεθνούπολης.

Τώρα είναι που χρειάζεται:

– να εκφραστεί ακόμη πιο μαζικά η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό από μαθητικά συμβούλια, φοιτητικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία.

– Να εκφραστεί η διεθνιστική αλληλεγγύη και να αναπτυχθούν νέες κοινές πρωτοβουλίες Κομμουνιστικών Νεολαιών στην Ευρώπη και διεθνώς για την υποστήριξη του δίκαιου αγώνα του λαού και των νέων της Παλαιστίνης, σε συνέχεια των δεκάδων κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες σε όλο τον κόσμο.

Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και να αγωνιζόμαστε για: Τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967. Την παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67. Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».

Πηγή: www.newsit.gr