Πήρε το Ολυμπιακό της μετάλλιο 10 χρόνια μετά.


14-09-2018 16:49

Η Βρετανίδα Κέλι Σόθερτον παρέλαβε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας της και συγκεκριμένα δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Η Σόθερτον κατετάγη 5η στο αγώνισμα του επτάθλου στην κινεζική πρωτεύουσα, αλλά ανέβηκε στην τρίτη θέση μετά τον αποκλεισμό της Ουκρανής Λιουντμίλα Μπλόνσκα και της Ρωσίδας Τατιάνα Τσερνόβα λόγω ντόπινγκ (έγινε επανεξέταση των δειγμάτων τους).

“Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα, δεν μπορώ να πω πώς ακριβώς νιώθω. Το μετάλλιο που επίσης κέρδισα με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4×400μ ήταν εξαιρετικό, αλλά προπονήθηκα για το έπταθλο και αυτό είναι το μετάλλιο που πραγματικά θέλω και σημαίνει πολλά για μένα να το κάνω δικό μου”, είπε η 41χρονη Σόθερτον, που βέβαια έχει πλέον αποσυρθεί από τους στίβους.

Η Σόθερτον έχει στην κατοχή της ένα ακόμη χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο, στο έπταθλο, από το 2004 στην Αθήνα. “Θα κλείσει ένα κεφάλαιο της αθλητικής σταδιοδρομίας μου. Η παραλαβή ενός μεταλλίου 10 χρόνια μετά, θα έπρεπε να είναι λίγο γλυκόπικρη, αλλά δείχνει την καριέρα που είχα και τελικά θα με επιβεβαιώσει ως κάτοχο τριών Ολυμπιακών μεταλλίων”, πρόσθεσε η Βρετανίδα.

Πηγή: www.newsit.gr