Ολυμπιακός – Μαρτίνς: "Να είμαστε προσεκτικοί. Στο ποδόσφαιρο γίνονται εκπλήξεις"


15-08-2018 21:04

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, αναγνώρισε το πλεονέκτημα της ομάδας του έναντι της Λουκέρνη, για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, αλλά σημείωσε ότι οι παίκτες του πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. “Να πάρουμε βαθμούς για την Ελλάδα”, ανέφερε από την πλευρά του, ο Βασίλης Τοροσίδης.

Τη σημασία της νίκης και στο δεύτερο παιχνίδι επί της Λουκέρνη στο τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, επισήμαναν τόσο ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, όσο και ο Βασίλης Τοροσίδης, στη συνέντευξη Τύπου πριν τον ευρωπαϊκό αγώνα.

Οι δηλώσεις του Μαρτίνς

Πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις το μυαλό των παικτών συγκεντρωμένο σε αυτό το παιχνίδι μετά το 4-0 του πρώτου;

«Καλησπέρα. Είμαστε καινούρια ομάδα με καινούριο προπονητή και νέα πρόσωπα. Όλοι οι παίκτες έχουν στο μυαλό τους να κερδίσουν μία θέση στην ομάδα. Αυτό αποτελεί και μόνο κίνητρο. Δεύτερον όποιος παίζει στον Ολυμπιακό όλοι πρέπει να παίζουν για τη νίκη. Τρίτον όσοι ενδιαφέρονται για την καριέρα τους πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι σε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης και ανεξαρτήτως ενδιαφέροντος. Γι’ αυτούς τους τρεις λόγους πρέπει να παίξουμε για τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι. Επίσης όπως γνωρίζουμε στο ποδόσφαιρο δεν λείπουν οι εκπλήξεις. Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να συμβούν ανατροπές. Έχουμε δει ομάδες να έχουν πάρει καλό αποτέλεσμα και στη συνέχεια να έχουν κακό. Όλοι πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι σαν να είναι το παιχνίδι στο 0-0».

Γνωρίζετε ότι η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση;

«Ναι, έχω τη δυνατότητα να δω τον αγωνιστικό χώρο. Γνωρίζω ότι δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Άλλωστε και στο δικό μας γήπεδο δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Αυτές οι συνθήκες υπάρχουν και με αυτές θα αγωνιστούμε αύριο».

Θα χρησιμοποιήσετε τους ίδιους παίκτες με το πρώτο παιχνίδι;

«Είναι κάτι που θα το μάθετε αύριο».

Πως σας φάνηκε η απόδοση της Λουκέρνης στο πρώτο παιχνίδι;

«Ήταν αρκετά ισορροπημένο ματς. Τα πρώτα 30 λεπτά ήταν αρκετά δύσκολα. Ήμασταν αρκετά αποτελεσματικοί. Σκοράραμε στην πρώτη μας ευκαιρία, ήρθαν γρήγορα τα άλλα δύο γκολ και στη συνέχεια όλα ήταν εύκολα. Όλα αυτά τα γνωρίζουμε και για το αυριανό παιχνίδι και θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί γιατί η Λουκέρνη έχει ποιότητα και έχει καλό προπονητή και θα προσπαθήσει να ανατρέψει το αποτέλεσμα».

Οι δηλώσεις του Τοροσίδη

«Είναι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, είμαστε Ολυμπιακός και πρέπει να είμαστε σοβαροί. Πρέπει να κερδίσουμε για να έχουμε ψυχολογία, γιατί είμαστε καινούρια ομάδα. Πρέπει να κερδίσουμε για να πάρουμε βαθμούς σαν Ελλάδα, γιατί έχουμε φτάσει να παίζουμε προκριματικά από τον Ιούλιο. Πρέπει να μαζέψουμε βαθμούς για να μπαίνουμε απευθείας και στους ομίλους του Champions League και στους ομίλους του Europa League»

Πηγή: www.newsit.gr