ΝΔ για τον ψυχρό ελληνορωσικό πόλεμο: “Να συνεδριάσει εκτάκτως η Βουλή – Αναγκαία η φιλία με τη Μόσχα”


10-08-2018 15:39

Με την πατροπαράδοτη ελληνορωσική φιλία να έχει τραυματιστεί, η ΝΔ εκφράζει έντονη ανησυχία και ζητά άμεση ενημέρωση της Βουλής.

Την ώρα που η Αθήνα απαιτεί σεβασμό και σχέσεις ισότητας από τη Μόσχα, και το Κρεμλίνο προσεγγίζει πλέον ανοιχτά την Άγκυρα, ανοίγει νέος γύρος ελληνορωσικής αντιπαράθεσης, ενώ στο θέμα παρενέβη η ΝΔ.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Η διατήρηση φιλικών και παραγωγικών σχέσεων με τη Ρωσία είναι διαχρονική επιλογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Αυτονόητη είναι επίσης η αρχή κάθε χώρα να σέβεται την κυριαρχία της άλλης και να αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή στις εσωτερικές υποθέσεις της”, δήλωσε ο βουλευτης της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και σημείωσε:

“Υπό το πρίσμα αυτό, παρατηρούμε με έντονη ανησυχία τις αρνητικές εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος που έφτασαν μέχρι και την απαράδεκτη αναφορά του Ρώσου Πρωθυπουργού σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”.

Ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ πρόσθεσε: “Ο τραυματισμός των ελληνορωσικών σχέσεων είναι αναγκαίο να επουλωθεί το ταχύτερον δυνατόν με καλά μελετημένους, νηφάλιους και όχι παρορμητικούς χειρισμούς. Ως εκ τούτου, η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει επιτακτικά πλέον το αίτημα της στην κυβέρνηση να παράσχει πλήρη ενημέρωση στη Βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις”.

 

 

Πηγή: www.newsit.gr