Φωτιά Αχαϊα: "Είδαν τον εμπρηστή μέσα στο σκοτάδι"


10-08-2018 15:26

Η φωτιά στην περιοχή Άρλα στην Αχαϊα είναι έργο εμπρηστών, σύμφωνα με μαρτυρίες. Στο… κόκκινο η Δυτική Αχαΐα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Μια ανάσα από τα σπίτια έφτασε το βράδυ της Πέμπτης η φωτιά στην περιοχή Άρλα της Αχαϊας. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας, Χρήστος Νικολάου, πρόκειται για έργο εμπρηστών.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, κάτοικοι της περιοχής είδαν έναν άνδρα να κινείται ύποπτα μέσα στο σκοτάδι, πολύ κοντά μάλιστα στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά.  Η αστυνομία έχει συλλέξει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και διενεργεί έρευνα, προκειμένου να εντοπίσει αυτόν τον άνδρα. Πάντως οι κάτοικοι στην Άρλα βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

φωτιά

Σήμερα, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας Χρήστος Νικολάου κάλεσε σε έκτακτο συντονιστικό όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να λάβουν μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών στην περιοχή τους.  Η Δυτική Αχαΐα βρίσκεται στο «κόκκινο» λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Προτεραιότητα όλων αποτελεί η διαφύλαξη των οικισμών στα Σανταμέρι και ευρυτερα αλλά και το δάσος ανεκτίμητης αξίας στην Στροφυλλιά.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στην ΒΙΠΕ Ανδρέας Στεμπίλης ζήτησε από όλους περιπολίες ενώ δήλωσε πως όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

Με πληροφορίες από το tempo24.news

Πηγή: www.newsit.gr