Γιώργος Αυτιάς: «Όλο αυτό είναι ευθύνη. Ευθύνη ενημέρωσης…»


23-07-2018 18:11

Ο Γιώργος Αυτιάς συνεχίζει ακάθεκτος την ενημέρωση του Σαββατοκύριακου από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, λέγοντάς «καλημέρα», και μιλάει για τη σχέση του με το τηλεοπτικό κοινό.

 «Είναι ευθύνη να σε παρακολουθεί ανελλιπώς ο κόσμος. Είναι τέτοια η… υφή της εκπομπής, που απλώνεται σε όλη την οικογένεια. Από τον φοιτητή που του κόβουν το φοιτητικό επίδομα, τη μητέρα που δεν βγαίνει με τα χρήματα στο σούπερ μάρκετ, τον πατέρα που τρέχει για να πληρώνει φόρους, τη γιαγιά και τον παππού που τον λεηλάτησαν… Είναι ευθύνη να λες στον υπουργό: “Γιατί κόβεις από τον κόσμο κάτι από τον αγώνα ζωής, γιατί;”. Σ’ αυτό βέβαια οι πολιτικοί τραγουδούν το δικό τους άσμα!» αναφέρει ο δημοσιογράφος, ο οποίος σχεδόν σε κάθε εκπομπή του έρχεται σε κόντρα μαζί τους. «Είναι αναπόφευκτο! Αν έμπαινε ΦΠΑ στις υποσχέσεις των πολιτικών που δεν έγιναν πράξη, η χώρα θα είχε λύσει το πρόβλημα των εσόδων της!» τονίζει και επιβεβαιώνει αυτό που λίγο έως πολύ όλοι μας υποψιαζόμαστε. «Ούτε τους νόμους που ψήφισαν δεν ξέρουν μερικοί. Αδιάβαστοι σε βαθμό απελπισίας! Ηθελα να ξέρω, τα κόμματά τους τι κάνουν; Ηρθε στην εκπομπή βουλευτής που μπέρδευε τον προϋπολογισμό με τον πληθωρισμό» τόνισε στην Espresso.

O κόσμος τον αγαπά και τον προτιμά: «Ο αγώνας για την ενημέρωση του κόσμου, που έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ από τα Μνημόνια, είναι πολύ σκληρός… Όταν είπα ότι θα κοπούν τα δώρα, έπεσαν να με φάνε… Τελικά κόπηκαν! Όταν είπα ότι οι μισθοί θα πέσουν για τους νέους στα 500 ευρώ, το ίδιο! Όταν είπα ότι θα κοπεί το ΕΚΑΣ, παραλίγο να γίνει τρίτος Παγκόσμιος! Τελικά το ΕΚΑΣ το έκοψαν σε 400.000 συνταξιούχους… Πώς γίνεται να τα γνωρίζω όλα αυτά; Διάβασα πολύ, ιδίως το Μνημόνιο».

Αραγε νιώθει ότι η προσπάθειά του αναγνωρίζεται; Νιώθει δικαιωμένος από την αγάπη του κόσμου; «Ολο αυτό είναι ευθύνη. Ευθύνη ενημέρωσης. Νιώθω ευγνωμοσύνη. Είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος της ενημέρωσης». Είναι ο τρόπος του να πει «ευχαριστώ» στο κοινό για την προτίμησή του, η διαρκής προσπάθεια να είναι πάντα ενημερωμένος και στις επάλξεις; «Αυτό που λέτε είναι σημαντικό. Οταν αναλύω έναν νόμο που τον έφεραν νύχτα και πρέπει πρωί πρωί να τον εξηγήσω απλά, έχει τη σημασία του. Τον κόσμο θα τον ευχαριστώ πάντα με ανταπόδοση ευθύνης».

Γιώργος Αυτιάς: «Όλο αυτό είναι ευθύνη. Ευθύνη ενημέρωσης…»

Γιώργος Αυτιάς: «Όλο αυτό είναι ευθύνη. Ευθύνη ενημέρωσης…»

Πηγή: www.gossip-tv.gr