Νέα απόρρητα έγγραφα "καίνε" τον Τραμπ. Σύμβουλός του συνωμοτούσε με τη Ρωσία


22-07-2018 21:13

Δεν λένε να σταματήσουν οι αποκαλύψεις που φέρνουν τον Ντόναλντ Τραμπ σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Μετά τις ηχογραφημένες συνομιλίες για την υπόθεση “Στόρμι Ντάνιελς” ήρθε και η αποκάλυψη πως το FBI υποψιαζόταν έναν σύμβουλο της εκστρατείας του για επαφές με τη Ρωσία!

Τα απόρρητα έγγραφα είδαν το Σάββατο (21.07.2018) το φως της δημοσιότητας. Και για μια ακόμη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ καλείται να εξηγήσει πως και τι. «Πρωταγωνιστής» αυτή τη φορά είναι ο Κάρτερ Πέιτζ, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της ομάδας του Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.

Αυτό είναι ο άνθρωπος που κατονομάζεται σε ένα έγγραφο της νομικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της επιτήρησης των κατασκόπων, του Σώματος Επιτήρησης Ξένων Υπηρεσιών Πληροφοριών, που ανάγεται στον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύουν οι New York Times.

Ο συνεργάτης του Τραμπ που… συνωμοτούσε με τη Ρωσία

«Το FBI πιστεύει πως ο Πέιτζ συνεργαζόταν και συνωμοτούσε με τη ρωσική κυβέρνηση», σύμφωνα με το κείμενο που συνέταξε πράκτορας του FBI, μεγάλο τμήμα του οποίου λογοκρίθηκε προτού δημοσιοποιηθεί.

Η Ρωσία κατηγορείται από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι αναμίχθηκε στις προεδρικές εκλογές του 2016. Η δημοσιοποίηση των εγγράφων αυτών σχεδόν μια εβδομάδα αφότου απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τον ειδικό εισαγγελέα που διεξάγει έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη του Κρεμλίνου, σε 12 πράκτορες της ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών για παραβίαση των υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Κάρτερ Πέιτζ – Φωτογραφία Reuters

Η επιτήρηση του Κάρτερ Πέιτζ είχε γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο αντικείμενο μιας έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα του Αμερικανού προέδρου είχε συντάξει ένα σημείωμα στο οποίο υποστήριζε πως το FBI στηρίχθηκε για αυτή την επιχείρηση επιτήρησης σε παραγγελία που χρηματοδότησε το Δημοκρατικό κόμμα και η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

Αψηφώντας τον διευθυντή του FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε τότε αποχαρακτηρίσει το τεσσάρων σελίδων σημείωμα που στηριζόταν στο έγγραφο το οποίο αποκαλύφθηκε.

Ο Λευκός Οίκος είχε μπλοκάρει αρχικά τη δημοσιοποίηση ενός αντι-σημειώματος με προέλευση τους Δημοκρατικούς στο οποίο υποστήριζαν πως η επιτήρηση «είχε στηριχθεί σε αναντίρρητες αποδείξεις και ένα λογικό κίνητρο».

Οι New York Times αναφέρουν πως ένας δικαστής είχε εγκρίνει το αρχικό έγγραφο για τις τηλεφωνικές υποκλοπές. έγκριση η οποία ανανεώθηκε τρεις φορές από άλλους δικαστές.

«Φαίνεται όλο και περισσότερο πως η προεκλογική εκστρατεία Τραμπ για Πρόεδρος κατασκοπεύθηκε παράνομα με επιτήρηση για πολιτικό όφελος της ανέντιμης Χίλαρι Κλίντον» και των Δημοκρατικών, έγραψε σήμερα σε ένα tweet ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το FBI, στο έγγραφο που συντάχθηκε πριν από τη νίκη του μεγιστάνα των ακινήτων, αναφέρει πως πιστεύει «ότι οι προσπάθειες της ρωσικής κυβέρνησης συντονίζονται με τον Πέιτζ και πιθανών και άλλα πρόσωπα που συνδέονται με την εκστρατεία του Υποψήφιου #1», μια αναφορά στον Τραμπ.

«Ο Πέιτζ εγκαθίδρυσε σχέσεις με αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης, περιλαμβανομένων πρακτόρων των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών», προστίθεται.

Μέχρι τώρα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του Κάρτερ Πέιτζ. Υπερασπίστηκε τον εαυτό του σήμερα μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Όχι, δεν ήμουν ποτέ πράκτορας μιας ξένης δύναμης», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ