Παυλόπουλος για Τσακυράκη: «Ανεπίληπτο δημοκρατικό ήθος…»


21-07-2018 17:43

Τη θλίψη του για τον χαμό του συναδέλφου του συνταγματολόγου Σταύρου Τσακυράκη εξέφρασε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η Ακαδημαϊκή μας Κοινότητα θρηνεί την απώλεια ενός γνήσιου θεμιστοπόλου, με άψογη πανεπιστημιακή διαδρομή και ανεπίληπτο δημοκρατικό ήθος» αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για τον θάνατο του καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου Σταύρου Τσακυράκη.

Ο Σταύρος Τσακυράκης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών στο νοσοκομείο Μυτιλήνης στις 02:00 τα ξημερώματα νικημένος από τον καρκίνο μετά από πολύχρονη μάχη.

Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή τις 5 το απόγευμα από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής στο Μόλυβο.

Ποιος ήταν ο Σταύρος Τσακυράκης

Είχε γεννηθεί στη Μήθυμνα (Μόλυβο) της Λέσβου το 1951 και βρέθηκε στην Αθήνα ως οικότροφος του Κολλεγίου Αθηνών. Εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών ενώ ως φοιτητής δραστηριοποιήθηκε έντονα κατά της χούντας των Συνταγματαρχών. Για αυτή του τη δράση συνελήφθη, βασανίστηκε και φυλακίστηκε στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, τον Απρίλιο του 2018 έδωσε το τελευταίο του μάθημα σε μία κατάμεστη αίθουσα καθώς θα αφυπηρετούσε στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς. Στο παρελθόν υπήρξε ακαδημαϊκός επισκέπτης σε ξένα μεγάλα Πανεπιστήμια.

Πηγή: www.newsit.gr