Αδιανόητη πρόκληση από τον Ρώσο πρέσβη: Υπερβολική η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ


20-07-2018 10:42

– Νέα πρόκληση από τον Αντρέι Μάσλοβ, Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα

– Δεν πρόλαβε να γυρίσει από τη Ρωσία και επιτέθηκε στην Ελλάδα

– Σωστή και ισορροπημένη η δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα, υπερβολική αυτή του ελληνικού ΥΠΕΞ

Η απόφαση της Αθήνας να απελάσει από την Ελλάδα δυο Ρώσους διπλωμάτες, κατηγορώντας τους για απόπειρα εμπλοκής σε εθνικά θέματα, έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό από τη Ρωσία. Τον οποίο και δείχνει με κάθε τρόπο, προκαλώντας ακόμη περισσότερο. Λίγες ώρες μετά την εκδικητική απόφαση της Μόσχας να ακυρώσει την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα, το Αντρέι Μασλόφ, Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, προκάλεσε ξανά.

Το πρωί της Παρασκευής (20.07.2018) ανέβασε στο λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα ένα μέρος από συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στο Sputnik. Το έκανε αφού επέστρεψε στην Ελλάδα από τη Ρωσία, όπου βρέθηκε για να δώσει το παρών στην ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν στους Ρώσους πρεσβευτές, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Και αφού πήρε… γραμμή από τον Ρώσο πρόεδρο, ο Αντρέι Μασλόφ χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών μετά τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα.

Ο Ρώσος πρέσβης φρόντισε να… θυμίσει την ιστορία των καλών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Μίλησε για περίοδο πρωτοφανούς ακμής της ρωσο-ελληνικές σχέσεις, για τις συνεργασίες σε πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Και μετά, ξεκίνησε την… επίθεση. «Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας. Η δήλωση της Μ.Ζαχάροβα ήταν σωστή και ισορροπημένη, ενώ η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ υπερβολική».

Δείτε τα tweets από τον Ρώσο πρέσβη

Πηγή: www.newsit.gr