Ταϊλάνδη: Η ζωή μετά την περιπέτεια – Ο αρχηγός των Αγριόχοιρων και οι επιθυμίες που έγιναν πραγματικότητα


19-07-2018 16:12

Μετά τη διάσωση τους, τα αγόρια από την Ταϊλάνδη επιστρέφουν στην κανονικότητα. Τα πρώτα γεύματα, τα πρώτα δώρα, τα πρώτα συναισθήματα μετά την περιπέτεια στο σπήλαιο.

Ευτυχία είναι μια τούρτα γενεθλίων, ένα γεύμα με χοιρινό και ρύζι, ένα ζεστό κρεβάτι και μια βόλτα για την αγορά ενός νέου κινητού τηλεφώνου.

Αυτά είναι κάποια από τα πράγματα που απόλαυσε τις πρώτες ώρες που πέρασε σπίτι του ο Ντουανγκπέτς Προμτέπ, αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας των αγοριών που διασώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

«Το κρεβάτι μου ήταν ζεστό», δήλωσε ο 13χρονος, γνωστός ως Ντομ, στο Reuters.

Επιτέλους σπίτια τους οι Αγριόχοιροι

Τα αγόρια, ηλικίας 11 έως 16 ετών, και ο 25χρονος προπονητής ποδοσφαίρου της ομάδας των «Αγριόχοιρων» επέστρεψαν σπίτι τους χθες αφού βγήκαν από το νοσοκομείο και εμφανίστηκαν στην κρατική τηλεόραση για να περιγράψουν την περιπέτειά τους στο σπήλαιο Ταμ Λούανγκ.

«Όταν γύρισα σπίτι, με περίμεναν τόσο πολλοί άνθρωποι. Ήταν έκπληξη για εμένα», δήλωσε ο Ντομ, τον οποίο υποδέχθηκαν συγγενείς του από διάφορα μέρη, ακόμα και από την Κίνα.

Το πρώτο του γεύμα ήταν χοιρινό κότσι με ρύζι, ένα πιάτο που λαχταρούσε να φάει όσο βρισκόταν εγκλωβισμένος στη σπηλιά, όπου τα αγόρια δεν είχαν φαγητό για μέρες και επιβίωσαν πίνοντας νερό από τους σταλακτίτες.

Ετεροχρονισμένα γενέθλια

Ο Ντoμ έσβησε επίσης – καθυστερημένα – τα κεράκια για τα 13α γενέθλιά του, που ήταν στις 3 Ιουλίου, μία ημέρα αφότου τα αγόρια εντοπίστηκαν από δύο Βρετανούς δύτες σε βάθος περίπου 4 χιλιομέτρων μέσα στο σπήλαιο.

Οι αρχές έχουν ζητήσει να επιτραπεί στα αγόρια να αναρρώσουν σπίτι τους, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να επιστρέψουν τους κανονικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς τους.

Ο Ντομ, που ζει με τη θεία, τον θείο και τη γιαγιά του, έγραψε στο Facebook ότι αναγκάστηκε να δημιουργήσει έναν νέο λογαριασμό καθώς δεχόταν πληθώρα αιτημάτων φιλίας. Αγόρασε επίσης ένα νέο κινητό τηλέφωνο για να αντικαταστήσει αυτό που έχασε στη σπηλιά.

Επιστροφή στην καθημερινότητα σημαίνει διάβασμα τις καθημερινές και προπόνηση ποδοσφαίρου μετά το σχολείο, δήλωσε η Ταναπόρν Προμτέπ, η 41 ετών θεία του αγοριού, την οποία αποκαλεί μητέρα. «Είναι ένας καλός, υπεύθυνος μαθητής», δήλωσε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr