Κρήτη: Πρεμιέρα για το Θερινό Δημοτικό Σινεμά "ΒΗΘΛΕΕΜ"


15-07-2018 22:57

Ξεκινάει τις προβολές των ταινιών το Θερινό Δημοτικό Σινεμά «ΒΗΘΛΕΕΜ», την Δευτέρα 16 Ιουλίου, στις 21:30 με την βραβευμένη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ».

Η ταινία «Καζαντζάκης» γνώρισε την αγάπη 240.000 θεατών που την επέλεξαν και την παρακολούθησαν στις χειμερινές αίθουσες της χώρας και στη συνέχεια πήρε μέρος στο 51ο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ του Houston στην Αμερική, από όπου επέστρεψε φορτωμένη με πολύτιμα βραβεία!

Τιμήθηκε με το μεγάλο βραβείο καλύτερης ταινίας και τρία ακόμα μεγάλα βραβεία: αυτό της μουσικής για τον Μίνω Μάτσα, φωτογραφίας για τον Άρι Σταύρου καθώς και το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο για την ερμηνεία του στο ρόλο του Νίκου Καζαντζάκη. Το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στον Οδυσσέα αποδόθηκε από την Πρόεδρο της Επιτροπής Κριτικών Κινηματογράφου του Φεστιβάλ.

Επίσης η ταινία διακρίθηκε και για δυο υποψηφιότητες. Συγκεκριμένα στην τελική πεντάδα του γυναικείου ρόλου η Μαρίνα Καλογήρου για τον ρόλο της Ελένης Καζαντζάκη και στην τελική πεντάδα Β΄ ανδρικού ρόλου ο Θοδωρής Αθερίδης για την ερμηνεία του στο ρόλο του Ζορμπά.

 

ΠΗΓΗ: CRETAPOST